Δεύτερος πιο ελκυστικός προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως η Ελλάδα

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 15:07

Δεύτερος πιο ελκυστικός παγκόσμιος προορισμός κρουαζιέρας αναδείχθηκε η Ελλάδα στην ψηφοφορία των αναγνωστών των ειδικών, στο θαλάσσιο τουρισμό, βρετανικών περιοδικών World of Cruising, Cruise Trade News και Cruise Ports & Destinations.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, η εκδήλωση για την ανάδειξη των καλύτερων προορισμών κρουαζιέρας και την απονομή των βραβείων κοινού "Wave Awards 2018" πραγματοποιήθηκε από τη διοργανώτρια εταιρεία του ομίλου Real Response Media σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, όπου παρέστη η Προϊσταμένη ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, κα Έμυ Αναγνωστοπούλου.

Εκτός από δεύτερος παγκόσμιος προορισμός, η Ελλάδα είναι ουσιαστικά πρώτος σε προτίμηση σε Ευρώπη και Μεσόγειο, δεδομένου ότι βρέθηκε στην τελική τριάδα με την Τζαμάικα (πρώτη θέση) και τη Σιγκαπούρη (τρίτη θέση).

Από τα τρία περιοδικά της διοργανώτριας εταιρείας, το «World of Cruising» συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον προβεβλημένων βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης που ειδικεύονται στην κρουαζιέρα. Έχει μηνιαία κυκλοφορία περί τα 30.000 αντίτυπα και διανέμεται σε συνδρομητές, πρακτορεία Τύπου, σταθμούς κρουαζιερόπλοιων, κρουαζιερόπλοια κ.ά.

Το αναγνωστικό του κοινό -σε ποσοστό 92%- είναι άτομα υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας άνω των 45 ετών και το 68% εξ αυτών πραγματοποιεί δύο κρουαζιέρες το χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το banner του ΕΟΤ με θέμα τη Σαντορίνη προσέλκυσε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων που έσπευσαν να φωτογραφηθούν με φόντο το ελληνικό νησί, αναφέρει το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του.