Ένας γίγαντας της Cosco επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 12:47

Έχει ωφέλιμο μήκος 240 μέτρα, πλάτος 45 μέτρα, βάθος 18 μέτρα και ανυψωτική ακινότητα 22.000 τόνων και έφτασε με το πλοίο βαρέων μεταφορών «Xin Guang Hua», επί του οποίου παρέμεινε και το πρωινό της Δευτέρας. 

Πρόκειται για τη νέα μεγάλη πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς ΙΙΙ» των 84.239 τόνων ολικής χωρητικότητας που αγόρασε ο ΟΛΠ έναντι 23.835.000 ευρώ και κατασκευάστηκε στην Cosco SH (Dalian) Shipyard Co. H δεξαμενή θα χρησιμοποιείται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (ΝΕΖ) και έρχεται να προστεθεί στις άλλες δύο πλωτές και δύο σταθερές (πέτρινες) δεξαμενές που διαθέτει ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά.

Προσωρινά θα αγκυροβοληθεί πλησίον του ανατολικού προβλήτα της ΝΕΖ, αλλά θα προσδεθεί οριστικά στις σχετικές υποδομές που έχουν κατασκευαστεί στον δυτικό προβλήτα της ΝΕΖ.

Πλέον στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος (ΝΕΖ) θα λειτουργούν πέντε δεξαμενές: τρεις πλωτές, οι «Πειραιάς I» και «Πειραιάς ΙII» στον δυτικό προβλήτα και η Πειραιάς II στον ανατολικό προβλήτα, όπως και δυο μόνιμες (πέτρινες) δεξαμενές.

Η επένδυση εντάσσεται στο πρόγραμμα δεσμευτικών επενδύσεων που υλοποιεί η Cosco στο πλαίσιο της συμφωνίας για την απόκτηση του 67% (51% + 16% με το πέρας των επενδύσεων) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.