Το φουτουριστικό περίπτερο της Emirates στην Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 στο Ντουμπάι

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 12:47

Τον σχεδιασμό, τη δομή και τη βιωματική εμπειρία των επισκεπτών του εξαιρετικά μοντέρνου περιπτέρου της, για την εξάμηνη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση, παρουσίασε η Emirates, Premier Partner και Επίσημος Αερομεταφορέας της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2020 του Ντουμπάι

Η έκθεση θα διεξαχθεί από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, με περίπτερα από 190 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, και ένα γεμάτο πρόγραμμα ψυχαγωγίας με καθημερινές ζωντανές εκδηλώσεις, παρελάσεις, μουσική, πολιτιστικά δρώμενα, εμπνευστικές ομιλίες, εργαστήρια και πολλά άλλα. Οι λάτρεις της γαστρονομίας που αναζητούν ιδιαίτερες ιδέες θα μπορούν να απολαύσουν τις κουζίνες όλου του κόσμου, μέσω περισσότερων από 200 γαστρονομικών εμπειριών.

Η τριώροφη πολυλειτουργική δομή των 3.300 τ.μ. του περιπτέρου της Emirates θα βρίσκεται δίπλα στο περίπτερο των ΗΑΕ και σε κοντινή απόσταση από το περίπτερο Al Wasl, το οποίο θα είναι επίκεντρο της Έκθεσης Expo 2020 του Ντουμπάι. Το περίπτερο της Emirates έχει την δυνατότητα να καλωσορίζει περισσότερους από 56.000 επισκέπτες το μήνα κατά τη διάρκεια του Expo 2020.

Το φουτουριστικό περίπτερο της Emirates σχεδιάστηκε με βάση τα 3 θέματα του Expo 2020 του Ντουμπάι, την κινητικότητα, την ευκαιρία και τη βιωσιμότητα, ώστε να αντικατοπτρίζει τις δυναμικές γραμμές των φτερών των αεροσκαφών της Εταιρείας που είναι έτοιμα για απογείωση. Τα 26 αρχιτεκτονικά πτερύγια, που καλύπτουν ολοκληρωτικά το περίπτερο της Emirates, έχουν περισσότερα από 800 φωτάκια LED που δημιουργούν πολλαπλές αισθητηριακές επιδράσεις και κινήσεις σε όλη τη δομή, τα οποία θα προβάλλονται από ειδικό φωτισμό κάθε νύχτα κατά τη διάρκεια της Expo. Στο περίπτερο της Emirates χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας κατασκευάσματα και τεχνικές και στοιχεία βιώσιμου σχεδιασμού, όπως οι ολοκληρωμένες ηλιακές συστοιχίες, η αειφόρος κατασκευή γύρω από το χώρο, η ηλιακή σκίαση και ένα καταπράσινο τοπίο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του περιπτέρου της Emirates.

Το εσωτερικό του περιπτέρου της Emirates περιλαμβάνει μία κλειστή κάτοψη, η οποία επιτρέπει στο φυσικό φως να εισέλθει στο χώρο, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Το βιωματικό περιεχόμενο θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης. Ο δεύτερος όροφος του περιπτέρου της Emirates θα φιλοξενεί μία αίθουσα συνεδριάσεων για ομιλητές και εκδηλώσεις, ενώ στον τρίτο όροφο θα υπάρχει ένας ειδικός κήπος, για να απολαμβάνουν οι επισκέπτες το φυσικό περιβάλλον και τους πράσινους, ανοιχτούς χώρους.

Η Αυτού Μεγαλειότης, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates, δήλωσε: «Είμαστε αφάνταστα περήφανοι που αποκαλύπτουμε τις πρώτες λεπτομέρειες του περιπτέρου μας, γιορτάζοντας τη θεματολογία της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2020 του Ντουμπάι. Ο στόχος του περιπτέρου ταυτίζεται με το στόχο της Έκθεσης, να τονώσει τη συνδεσιμότητα, να δημιουργήσει εμπειρίες και να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, εμπνέοντας δέσμευση για ένα καλύτερο μέλλον. Οι πρωτοποριακές εμπειρίες θα δείξουν πως τα καλύτερα έρχονται για την αεροπορία, και θα αποτελέσουν τη πλατφόρμα προβολής σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η κινητικότητα για τον κόσμο σήμερα και στο μέλλον.

»Η Emirates και το ευρύτερο πλαίσιο μεταφορών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο για τη συνδεσιμότητα της Έκθεσης 2020, καθώς και για το οικονομικό αποτύπωμα των μεταφορών, της φιλοξενίας και του τουρισμού, που θα συμβάλουν με 16.4 δισ. ντίρχαμ στην οικονομία των ΗΑΕ, υπογραμμίζοντας τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι βιομηχανίες αυτές στη δημιουργία οικονομικής αξίας, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους και καταργώντας τα εμπόδια».

Η Αυτού Μεγαλειότης Reem Al Hashimy, Υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας των ΗΑΕ και Γενική Διευθύντρια του Προεδρείου της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2020, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε όλο τον κόσμο κοντά, μέσω της απίστευτής αυτής Διεθνής Έκθεσης. Για περίπου 170 χρόνια, οι Διεθνείς Εκθέσεις ενώνουν τον κόσμο, σε ένα πνεύμα έμπνευσης και ενθουσιασμού για το μέλλον, εκπλήσσοντας με την καινοτομία, τον πολιτισμό, την τέχνη, το φαγητό και τη διασκέδαση.Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν αναδιαμορφώσει την ικανότητα των ανθρώπων να γνωρίσουν όλα όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος. Η Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 και η Emirates ως Επίσημος Αερομεταφορέας μας θα φέρουν όλα αυτά μαζί σε ένα μέρος, το Ντουμπάι, το 2020. Και το περίπτερο της Emirates θα εξιστορήσει τον ρόλο που θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν τα αεροπορικά ταξίδια για τη μετατροπή της κινητικότητας, διαμορφώνοντας το μέλλον μας».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok