Τίτλοι τέλους για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 10:20

Παρελθόν αποτελούν πια οι Κυπριακές Αερογραμμές, μετά την αρνητική απάντηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις προς την εταιρεία.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής επιτροπής, οι Κυπριακές Αερογραμμές οφείλουν να επιστρέψουν όλες τις τις «ασυμβίβαστες ενισχύσεις» που έλαβαν, καθώς το πακέτο ενίσχυσης €100 εκ. που έλαβε προσέδωσε στην επιχείρηση αδικαιολόγητο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ.

Η τελευταία ιστορική πτήση της εταιρείας, με δρομολόγιο Αθήνα-Λάρνακα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Κομισιόν στην ιστοσελίδα της Cyprusair.com έχει αναρτηθεί η παρακάτω ανακοίνωση για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια για πτήσεις μετά τις 9 Ιανουαρίου.

« Η (σ.σ. κυπριακή) κυβέρνηση έχει προβεί σε εναλλακτικές διευθετήσεις για επηρεαζόμενους επιβάτες.

Οι εναλλακτικές διευθετήσεις που προσφέρει η Κυβέρνηση αφορούν όλους τους επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια σε πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών.

Οι εναλλακτικές αυτές διευθετήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ανάλογα με την περίπτωση, είναι δυνατό να περιλαμβάνουν τη ναύλωση αεροσκαφών, τη μεταφορά του επιβάτη με άλλη αεροπορική εταιρεία στον προορισμό του είτε απευθείας είτε με ενδιάμεσο σταθμό ή και οποιονδήποτε συνδυασμό των πιο πάνω, που να επιφέρει την ελάχιστη δυνατή αναστάτωση σχετικά με τις αρχικές επιλογές και διευθετήσεις του επιβάτη.  Η Κυβέρνηση θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος των εναλλακτικών πτήσεων.

Πληροφορούνται οι επηρεαζόμενοι επιβάτες που έχουν διευθετήσει το ταξίδι τους με ημερομηνίες αναχώρησης μέχρι και τις 9/2/2015 μπορούν άμεσα να επικοινωνούν με το ταξιδιωτικό γραφείο Top Kinisis Travel Public στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77787878, ή αν τηλεφωνούν από το εξωτερικό στον αριθμό +35 22869999, ούτως ώστε να διευθετηθεί η έκδοση νέου εισιτηρίου.  Για τους υπόλοιπους επιβάτες με ημερομηνία αναχώρησης από τις 10/2/2015 θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση εντός των προσεχών ημερών.

Από την ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού γραφείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.topkinisis.com, θα παρέχονται επίσης γενικές πληροφορίες για τις διευθετήσεις που γίνονται ή/και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τους επιβάτες».

Την ίδια ώρα η κυπριακή κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να λειτουργήσει ξανά τις Κυπριακές Αερογραμμές σε ένα μικρότερο σχήμα. Μάλιστα, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης προανήγγειλε ότι ξεκινά άμεσα η προσπάθεια για σύσταση νέας εταιρίας με το ίδιο όνομα και το ίδιο λογότυπο, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο  της συμμετοχής του κυπριακοί δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

 

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok