Παραμένει η υποχρέωση ασφαλιστηρίου για τους εκπαιδευτές οδήγησης

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 09:45

Αίρεται η εναλλαγή των εκπαιδευτών των σχολών κατά το στάδιο εξέτασης του συνόλου των υποψήφιων οδηγών και επανεξεταζόμενων οδηγών προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των εκπαιδευτών σε βάρος των εξεταζόμενων, τα οποία παρατηρήθηκαν κατά την εφαρμογή του μέτρου. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία, ωστόσο, ικανοποίησε εν μέρει τους εκπαιδευτές οδήγησης. Και αυτό, διότι παραμένει η υποχρεωτικότητα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, στο οποίο αντιτίθεται ο κλάδος.

«Κατόπιν αγώνων πολλών μηνών και συνεχών πιέσεων που άσκησε η Ομοσπονδία μας προς το Υπουργείο Εργασίας όσον αφορά στο θέμα της εργασιακής σχέσης που είχε προκύψει λόγω της ευθείας αντίθεσης του ν. 4599/2019 με την υφιστάμενη εργασιακή νομοθεσία, οι κόποι και οι αγώνες μας έφεραν καρπούς», σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης αλλά προσθέτει:
«Έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες χωρίς δουλειά και οικονομική εξαθλίωση του Κλάδου μας, για να καταλήξει την τελευταία μέρα διοίκησής του να αρχίσει να γκρεμίζει το -ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ- ν.4599/19 τον οποίο ψήφισε βασιζόμενος σε ψευδή πληροφόρηση του Ελληνικού λαού ότι ο εκπαιδευτής ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με το θέμα της Οδικής Ασφάλειας. Λυπούμαστε που δεν πρόλαβε να κατανοήσει και τις υπόλοιπες αστοχίες και κενά του νόμου και να τροποποιήσει και άλλες διατάξεις που είναι εις βάρος των διοικουμένων, ήτοι την διάταξη που αναγκάζει τους υποψηφίους να εφοδιαστούν με ένα κοστοβόρο ασφαλιστήριο συμβόλαιο προκειμένου να έχουν την τυπική προϋπόθεση να συμμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις. Δυστυχώς, με την παρούσα νομοθεσία δυνάμει του ν. 4599/2019, ο εκπαιδευτής φέρει όλη την ευθύνη ενός ατυχήματος, ο υποψήφιος γίνεται φτωχότερος και η ασφαλιστική πλουσιότερη.
«Υποσχόμαστε ως ΔΣ της ΠΟΕΟ ότι θα συνεχίσουμε τους συνδικαλιστικούς μας αγώνες προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και τον σεβασμό που αρμόζει στο επάγγελμα μας. Πρωταρχικός και κύριος σκοπός μας είναι η πλήρης αποκατάσταση της ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ».

Να προσθέσουμε, πάντως, πως το υπ. Μεταφορών στη δική του ανακοίνωση αφήνει σαφείς αιχμές κατά των σχολών οδήγησης, σημειώνοντας ότι «στις Περιφερειακές Ενότητες που δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, αυτό οφείλεται στη μη προσέλευση των εκπαιδευτών της περιοχής για την κατάθεση των αιτήσεων των μαθητών τους, προκειμένου να προγραμματιστούν οι εξετάσεις τους».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok