ΕΙΑΣ: Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομαδικών ασφαλίσεων και αξιολόγησης κινδύνων

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 14:16
ΕΙΑΣ: Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομαδικών ασφαλίσεων και αξιολόγησης κινδύνων

Οι Ομαδικές Ασφαλίσεις αποτελούν σημαντικό και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κλάδο πολυσχιδούς ασφαλιστικής δραστηριότητας, με απορρέοντα οφέλη τόσο υπέρ των επιχειρήσεων, όσο και υπέρ των εργαζομένων τους. Οι επιχειρήσεις οι οποίες ενστερνίζονται την ασφάλιση του προσωπικού τους, στο πλαίσιο ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, χαίρουν αξιοπρόσεκτων φορολογικών κινήτρων και εκπιπτόμενων δαπανών, ενώ μπορούν πρωτίστως να προσδοκούν σημαντικές βελτιώσεις επί θεμάτων company loyalty και παραγωγικότητας των εργαζομένων τους, κυρίως ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης του ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν υπέρ του προσωπικού τους, στελεχών και υπαλλήλων τους.

Ταυτοχρόνως, οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι εντεταγμένοι σε ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο έχουν σαφή οφέλη που, σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθίστανται ολοένα και πιο ορατά, μεταξύ των άλλων και ως αποτέλεσμα του περιορισμού και της υποβάθμισης των παροχών του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων. Αν και οι Ομαδικές Ασφαλίσεις και ο ρόλος τους εστιάζονται πιο πολύ σε προγράμματα παροχών ζωής, συντάξεων και υγείας, εν τούτοις εκτείνονται και σε τομείς γενικών ασφαλίσεων, επίσης ενδιαφέροντες και πολυσχιδείς. Εάν εργαζόμαστε σε επιμέρους κλάδους ασφαλιστικών εταιρειών ή εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ως στελέχη ή υπάλληλοι, οι άρτιες γνώσεις ομαδικών ασφαλίσεων μας ανοίγουν σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και επαγγελματικής ανάπτυξης, αφού μας γνωρίζουν το ευρύ επιχειρησιακό περιβάλλον, τον «κόσμο» των επιχειρήσεων, τις τάσεις, τις συμπεριφορές και τις λειτουργίες του. Εάν πάλι είμαστε Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, τότε οι Ομαδικές Ασφαλίσεις μας ανοίγουν ευρύτατα πεδία πωλήσεων, αφού μας προσφέρουν δυνατότητες επιχειρησιακών ασφαλίσεων, αλλά και ατομικών ασφαλίσεων, με τις Ομαδικές Ασφαλίσεις να αποτελούν σημαντικό «εφαλτήριο» περαιτέρω ανάπτυξης των εργασιών μας.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, το Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ομαδικών Ασφαλίσεων και Αξιολόγησης Κινδύνων, ΕΙAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting, διάρκειας είκοσι τεσσάρων (24) εκπαιδευτικών ωρών που θα διεξάγεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από την Τρίτη, 24 Μαρτίου, έως και την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 16:00 – 19:20, προάγει την τεχνογνωσία μας σε έναν εκ των πλέον κρίσιμων και στρατηγικών τομέων ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.

Η θεματολογία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος έχει ως εξής:

1. Η αγορά των Ομαδικών Ασφαλίσεων σε αριθμούς: Μεγέθη, Τάσεις και Προοπτικές
2. Το περιβάλλον των Ομαδικών Ασφαλίσεων: Ανάγκες, γενικές αρχές, χαρακτηριστικά και λύσεις
3. Το νέο θεσμικό πλαίσιο των Ομαδικών Ασφαλίσεων: Νομοθεσία, φορολογικό καθεστώς και απορρέοντα κίνητρα
4. Καλυπτόμενοι Κίνδυνοι, Προϊόντα, Προγράμματα και Παροχές Ομαδικών Ασφαλίσεων
5.-Δομή Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου και Ασφαλιστική Σύμβαση, Ανάλυση Όρων και Εξαιρέσεων
6. Τεχνική Ανάληψης Κινδύνων Ομαδικών Ασφαλίσεων

7. Πρωτόκολλα Διαδικασιών Risk Underwriting, Εκδόσεων και Αποζημιώσεων
8. Οφέλη Ομαδικών Ασφαλίσεων υπέρ των Πελατών, Επιχειρήσεων και Εργαζομένων
9. Ειδική αναφορά στα οφέλη και στις παροχές Ασφαλίσεων Ζωής, Ανικανότητας, Απώλειας Εισοδήματος, Ασφαλίσεων Υγείας, Αποταμίευσης και Συνταξιοδότησης
10. Επιχειρηματολογία Ανάπτυξης Εργασιών Ομαδικών Ασφαλίσεων

Τα προηγούμενα θεματικά αντικείμενα αναπτύσσονται επιμελώς από εμπειρότατα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς μας, διαθέτοντα υψηλή εξειδίκευση επ΄αυτών.

Μαθησιακό μοντέλο

Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης των θεματικών αντικειμένων των Ομαδικών Ασφαλίσεων, που είναι αναγκαία προκειμένου να ορισθούν τα ασφαλιστικά αντικείμενα, οι κίνδυνοι, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι παροχές ή καλύψεις των προγραμμάτων Ομαδικών Ασφαλίσεων, η ασφαλιστική τεχνική και τα πρωτόκολλα διαδικασιών, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα Case Studies και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας Ομαδικών Ασφαλίσεων, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπον αξιοποιήσιμο, το συνολικό πλαίσιο αυτών των ασφαλίσεων και των δυνατοτήτων ανάπτυξης των εργασιών τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε:
• Διοικητικά στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ιδίως των κλάδων ζωής, υγείας και επιμέρους τομέων των γενικών ασφαλίσεων, που επιθυμούν να αποκτήσουν τεχνογνωσία ομαδικών ασφαλίσεων ή να εξειδικευθούν στις ασφαλίσεις αυτές.
• Στελέχη Operations, Εκδόσεων και Αποζημιώσεων, Life Underwriters, Health Underwriters και Group Insurance Underwriters, καθώς και Στελέχη Αναλογιστικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων Μεγάλων Πελατών, που επιθυμούν να ισχυροποιήσουν την εργασιακή τεχνογνωσία τους επί των θεματικών αντικειμένων των Ομαδικών Ασφαλίσεων.
• Στελέχη Διευθύνσεων Προσωπικού, Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Product Development και Εξυπηρέτησης Πελατών, που επιθυμούν να βελτιώσουν περαιτέρω τη λειτουργικότητά τους στις Ομαδικές Ασφαλίσεις.

• Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που αναζητούν τρόπους αποτελεσματικής εισόδου τους στην αγορά των επιχειρήσεων και των ομαδικών ασφαλίσεων και, δι΄αυτών, σε νέες αγορές ασφαλιστικά συνειδητοποιημένων ιδιωτών.
• Στελέχη και υπαλλήλους τραπεζών που διαχειρίζονται θέματα ασφαλιστικών προϊόντων και Bancassurance.

Στόχοι Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι η ενδελεχής παρουσίαση του συνόλου των πλευρών των ομαδικών ασφαλίσεων στο εκπαιδευτικό κοινό, η ανάλυση ειδικότερων διαστάσεων υψηλού ενδιαφέροντος όπως, επί παραδείγματι, των φορολογικών και των πραγματικών κινήτρων αγοράς τους, η εμβάθυνση στα οφέλη τους και η ανάπτυξη μεθόδων προβολής και πωλήσεών τους.

EIAS CERTIFIED SPECIALIST in RISK MANAGEMENT AND REINSURANCE

Οι απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος θα λάβουν κατόπιν επιτυχούς ανταπόκρισής τους στις εξετάσεις εμπέδωσης του θεματικού αντικειμένου, την πιστοποίηση EIAS CERTIFIED SPECIALIST in GROUP INSURANCE AND CORPORATE RISK UNDERWRITING, η οποία τυγχάνει ευρείας αναγνωρισιμότητας, κύρους και αποδοχής, μεταξύ των παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς μας.

Οφέλη εκ της παρακολούθησης του προγράμματος

Πέραν του προαναφερόμενου σημαντικού οφέλους της πιστοποίησης τους και της απορρέουσας περαιτέρω ενίσχυσης της επαγγελματικής καταξίωσης, η παρακολούθηση του ολοκληρωμένου αυτού Προγράμματος αποτελεί σημαντικό «εφαλτήριο» προόδου των αποφοίτων του στην ασφαλιστική αγορά μας και ισχυροποίησης της ασφαλιστικής τεχνογνωσίας τους με τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές και εφαρμοσμένες αρχές επί του θεματικού αυτού αντικειμένου των υψηλών απαιτήσεων, αλλά και μεγάλων ωφελειών.

Εκπαιδευτικές Σημειώσεις

Οι συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα λάβουν πλήρες σετ ηλεκτρονικών σημειώσεων και παρουσιάσεων, στο προσωπικό ή εργασιακό τους e-mail.

Εισηγητές Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Συντονιστικός Υπεύθυνος και εκ των Εισηγητών του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι ο κος Γιώργος Πλωμαρίτης, Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων και Corporate Business του Ομίλου INTERAMERICAN. Η εμπειρία του κου Πλωμαρίτη στις Ομαδικές Ασφαλίσεις είναι μεγάλη και σημαντική, ξεκινά το έτος 1991 και εξελίσσεται διαχρονικά, σε θέσεις αυξημένης ευθύνης των τεχνικών τους τομέων, του Τομέως Underwriting, της ανάπτυξης προϊόντων ομαδικών ασφαλίσεων, στο marketing αυτών και στις πωλήσεις τους. Ο κος Πλωμαρίτης είναι τακτικός Εισηγητής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών επί θεμάτων Ομαδικών Ασφαλίσεων και Corporate Business Risks.

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, διδάσκουν, επίσης:

Η κα Μαρία Παπαδάτου, Διευθύντρια Ομαδικών Ασφαλίσεων της Εταιρείας GROUPAMA Ασφαλιστική. Η κα Παπαδάτου είναι Μαθηματικός, Απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Αναλογιστικές Σπουδές και Μεταπτυχιακές Σπουδές Τραπεζικής Διοικητικής, διατελέσασα Διευθύντρια Ανάπτυξης Ασφαλιστικών Προϊόντων και Διαδικασιών της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας. Διαθέτει πλούσια αναλογιστική και εκπαιδευτική εμπειρία, καθώς και εξειδίκευση Bancassurance και Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων, στην Εταιρεία GROUPAMA Ασφαλιστική και στους Ομίλους της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας και της INTERAMERICAN.

O κ. Γιάννης Χαβρουζάς, εμπειρότατο Οικονομικό Στέλεχος Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, διαθέτων πολυετή διευθυντική εμπειρία στους Τομείς Φορολογικής Διοίκησης, Λογιστηρίων, Οικονομικού Προγραμματισμού και Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, με υψηλή εξειδίκευση, συμβουλευτική και ελεγκτική εμπειρία επί φορολογικών θεμάτων, επιχειρήσεων και ιδιωτών, ιδίως ασφαλιστικών. 

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok