Πρόγραμμα προετοιμασίας εξετάσεων πιστοποίησης υποψήφιων ασφαλιστικών πρακτόρων

Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 13:29

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα Προετοιμασίας Εξετάσεων Πιστοποίησης Υποψηφίων Ασφαλιστικών Πρακτόρων, προς τον σκοπό διευκόλυνσης των ενδιαφερομένων να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Ασφαλιστικού Πράκτορα κατά τις προδιαγραφές της Τράπεζας της Ελλάδος, εν όψει των σχετικών εξετάσεων του Σαββάτου, 22 και της Κυριακής 23 Μαΐου, στην Αθήνα καθώς και του Σαββάτου 29 και της Κυριακής 30 Μαΐου 2021 στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτική Περιγραφή και Θεματολογία

Το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα Προετοιμασίας Εξετάσεων Πιστοποίησης Υποψηφίων Ασφαλιστικών Πρακτόρων, διάρκειας είκοσι (20) εκπαιδευτικών ωρών, προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης του Σαββάτου, 22 και της Κυριακής 23 Μαΐου, στην Αθήνα καθώς και του Σαββάτου 29 και της Κυριακής 30 Μαΐου 2021 στη Θεσσαλονίκη, να προετοιμασθούν επαρκώς, να εκπαιδευθούν πλήρως στα θεματικά αντικείμενα και στην ύλη των εξετάσεων, να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα test προσομοίωσης,  να εγκλιματισθούν στο πλαίσιο και τις απαιτήσεις των εξετάσεων και να πολλαπλασιάσουν, με τον τρόπο αυτό, τις πιθανότητες επιτυχίας τους και απόκτησης του Πιστοποιητικού Ασφαλιστικού Πράκτορα, σε συμφωνία με τις προδιαγραφές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Φροντιστηριακού Προγράμματος, θα αναπτυχθεί λεπτομερώς η εξεταστέα ύλη, θα επισκοπηθούν και θα απαντηθούν τεκμηριωμένα οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που τις συνθέτουν και θα συζητηθούν οι ενδεδειγμένες τεχνικές που συμβάλουν στην άριστη ανταπόκριση των υποψηφίων Ασφαλιστικών Πρακτόρων στις απαιτήσεις των εξετάσεων πιστοποίησής τους. Οι εκπαιδευτικές εισηγήσεις, οι εκπαιδευτικές σημειώσεις, τα test αυτοαξιολόγησης γνώσεων και οι «εικονικές» εξετάσεις σε περιβάλλον προσομοίωσης, όπως, απεριόριστα παρέχονται στη ψηφιακή πλατφόρμα του Ινστιτούτου (http://eias-elearning.gr) διασφαλίζουν άριστες δυνατότητες των συμμετεχόντων στο Φροντιστηριακό Πρόγραμμα να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις και να διασφαλίσουν, έτσι, άριστες δυνατότητες απόκτησης του Πιστοποιητικού Ασφαλιστικού Πράκτορα που απαιτείται, προς τον σκοπό άσκησης του επαγγέλματος.

Σημειώνουμε ότι, το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα προβλέπει, κατά την τελευταία εκπαιδευτική ημέρα του, διεξοδική ανακεφαλαίωση της εξεταστέας ύλης, συζήτηση θεμάτων SOS και ειδικές οδηγίες διαχείρισης των επικείμενων εξεταστικών απαιτήσεων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

α.         Υποψήφιους Ασφαλιστικούς Πράκτορες που ενδιαφέρονται, κατόπιν συμμετοχής τους στις σχετικές εξετάσεις Πιστοποίησης, να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Ασφαλιστικού Πράκτορα και να ασκήσουν, έτσι, Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.

β.          Πρώην Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές που δεν ανανέωσαν την άδεια άσκησης επαγγέλματος και επιθυμούν, επομένως, να την αποκτήσουν ξανά, δια της επιτυχούς συμμετοχής τους στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Πρακτόρων.

γ.          Στελέχη Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που έχουν υποχρεώσεις πιστοποίησής τους, στο πλαίσιο των προβλέψεων του Νόμου 4583/2018.

δ.          Στελέχη Τραπεζών που, ομοίως, έχουν υποχρεώσεις πιστοποίησής τους, στο πλαίσιο άσκησης ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ως εκ των καθηκόντων τους. 

Σκοπός Φροντιστηριακού Προγράμματος

Κύριος σκοπός του Φροντιστηριακού Προγράμματος είναι η εισαγωγή των συμμετεχόντων στα θεματικά αντικείμενα της ασφάλισης και, κυρίως, η άρτια προετοιμασία και εκπαιδευτική υποστήριξή τους, εν όψει των εξετάσεων Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Σαββάτου, 22 και της Κυριακής 23 Μαΐου, στην Αθήνα καθώς και του Σαββάτου 29 και της Κυριακής 30 Μαΐου 2021 στη Θεσσαλονίκη.

Εκπαιδευτικές Σημειώσεις  

Οι συμμετέχοντες στο Φροντιστηριακό Πρόγραμμα θα έχουν στη διάθεσή τους πλήρες set ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών σημειώσεων, παρουσιάσεων power point, ασκήσεων κατανόησης και test αυτοαξιολόγησης γνώσεων, καθώς και πλαίσιο «εικονικών» εξετάσεών τους σε περιβάλλον προσομοίωσης, που διευκολύνουν την επιτυχή ανταπόκρισή τους στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Πρακτόρων.

Εισηγήτρια Φροντιστηριακού Προγράμματος

Εισηγήτρια του Φροντιστηριακού Προγράμματος είναι η κα Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και  Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MBA του Πανεπιστημίου Kingston της Μεγάλης Βρετανίας, με πολυεπίπεδη ασφαλιστική εμπειρία σε θέσεις αυξημένης ευθύνης Ασφαλιστικών Εταιρειών και υψηλή εξειδίκευση στους Τομείς Ασφαλιστικής Τεχνικής, Επικοινωνίας, Εξυπηρέτησης Πελατών και Ανάπτυξης Πωλήσεων. Η κα Τσικογιαννοπούλου είναι Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ηγεσίας και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων στο ICBS Athens International College, University of Winchester της Μεγάλης Βρετανίας και Τακτική Εισηγήτρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών επί θεμάτων Ασφαλιστικών Θεσμών, Ασφαλιστικής Τεχνικής και Ανάπτυξης Ήπιων Δεξιοτήτων Ανθρωπίνων Πόρων (Soft Skills Development). 

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok