INTERAMERICAN: Υποστηρίζει το «Δικαίωμα στην Ποιότητα Ζωής» και τον Αθλητισμό για Άτομα με Αναπηρία

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 15:11

H INTERAMERICAN, σταθερά προσανατολισμένη στην επιχειρησιακή αποστολή της συμβολής στην κοινωνική ευημερία, πέραν των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, και στις πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας που αναπτύσσει, έχει προτάξει και την ανάδειξη του δικαιώματος στην ποιότητα ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και η Αnytime, η μάρκα της απευθείας ασφάλισης που πρωτοποριακά έχει εισαγάγει στην ασφαλιστική αγορά η εταιρεία. Πρόσφατα, η Αnytime προχώρησε σε δύο σχετικές ενέργειες, σε συνάφεια με την άθληση και μετακίνηση.

Συγκεκριμένα, διευκόλυνε την καθημερινότητα του Μάριου Μαρκόπουλου, αθλητή του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, παρέχοντας χορηγικά την ασφάλιση ενός αυτοκινήτου, ενώ ανέλαβε και τη χορηγική υποστήριξη του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΠΑΣΚΑ) για την ποδηλασία.

Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδος από το 2006, έχοντας κατακτήσει διακρίσεις και σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων Ατόμων επί σειρά ετών (5 χρυσά, 4 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια). Μέσω της άθλησης, ο Μάριος διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση αντιμετωπίζοντας τη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ενώ παράλληλα είναι και πρεσβευτής της ιδέας για τη δωρεά ιστών και οργάνων.

Η συμμετοχή του στους 30ους Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων Ατόμων (22, 23 και 24 Φεβρουαρίου) σε τρία αγωνίσματα, στο bowling, τον στίβο (100 μ.) και την επιτραπέζια αντισφαίριση με την ομάδα του Ηρακλείου Κρήτης, είναι ενδεικτική της σχέσης του με τον αθλητισμό, που αποτελεί τρόπο ζωής.

Η Αnytime χορήγησε στον Μάριο Μαρκόπουλο το ασφαλιστήριο συμβόλαιο οχήματος μέσω του Γραφείου Πωλήσεων Ηρακλείου Κρήτης της ΙΝΤERAMERICAN.

Ο ΠΑΣΚΑ, εξάλλου, που εδρεύει στο Ίλιον Αττικής, δραστηριοποιείται από το 1987 και είναι ο πρώτος αμιγώς αθλητικός Σύλλογος στην Ελλάδα για άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Ο Σύλλογος διατηρεί δυναμικό 70 αθλητών περίπου και υλοποιεί προγράμματα μαζικού αθλητισμού, καθώς και προγράμματα για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της δυνατότητας για αυτόνομη κίνηση, με σκοπό τη σωματική και ψυχολογική ανεξαρτησία των ατόμων και την κοινωνική ένταξή τους.

Ο ΠΑΣΚΑ λειτουργεί τμήματα στίβου, μπάσκετ, κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, άρσης βαρών, ποδηλασίας, και προσπαθεί να οργανώσει ακόμη τμήματα σκοποβολής, ξιφασκίας και boccia. Η Αnytime καλύπτει χορηγικά τον ετήσιο προϋπολογισμό της λειτουργίας του τμήματος ποδηλασίας.

Φωτό: O Μανώλης Παπαδημητράκης, συντονιστής του γραφείου πωλήσεων Κρήτης της INTERAMERICAN, με τον αθλητή του Συλλόγου αιμοκαθαιρομένων - μεταμοσχευμένων, Μάριο Μαρκόπουλο, και συνεργάτες του γραφείου του.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok