Folli Follie: Δεσμεύονται ακίνητά της - Με προσφυγή απαντά η εταιρεία

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 14:17

Tη δέσμευση και της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των μελών της διοίκησης της Folli Follie, αλλά και της ίδιας της εταιρείας, αποφάσισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, προχωρώντας στο ολοκληρωτικό μπλοκάρισμα των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον οικονομικό εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση. Η εταιρεία ήδη αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμά της και να προσφύγει κατά των διατάξεων δυνάμει των οποίων απαγορεύτηκε η εκποίηση ή η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως στις 9 Οκτωβρίου δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς και μελών της διοίκησης της Folli Follie, μετά από αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα.

Επιπλέον, στις 25 Οκτωβρίου δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και τα άυλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα του ορκωτού λογιστή της Ecovis, Γιώργου Βαρθαλίτη, ο οποίος υπέγραψε τις καταστάσεις της εταιρείας, καθώς και του οικονομικού διευθυντή της θυγατρικής στην Κίνα, FFG Sourcing Limited, Ιωάννη Μπεγιέτη.

Πλέον, με απόφαση της επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, Άννας Ζαΐρη, δεσμεύονται τα ακίνητα του Δημήτρη, της Κατερίνας και του Γιώργου Κουτσολιούτσου, των πέντε μελών του ΔΣ που ελέγχονται και ποινικά για τους φερόμενους ως πλασματικούς ισολογισμούς της Folli Follie, αλλά και τα ακίνητα της ίδιας της εταιρείας.

Μετά την απόφαση, η Folli Follie ανακοίνωσε ότι «η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προέβη στην έκδοση δύο διατάξεων, δυνάμει των οποίων απαγορεύτηκε η εκποίηση ή η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας, η οποία βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο Αττικής, στο Νέο Ψυχικό, στο Κορωπί, στη Σαντορίνη και στη Γλυφάδα.

Η Εταιρεία ήδη αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμά της και να προσφύγει κατά των ανωτέρω διατάξεων και πρόκειται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της Εταιρείας βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με εκπροσώπους των ομολογιούχων δανειστών της, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία, σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κα Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok