ΔΕΔΔΗΕ: CEO ο Αναστάσιος Μάνος, Πρόεδρος ο Νίκος Mπακατσέλος

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 09:20

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΔΕΔΔΗΕ, την οποία συγκάλεσε η ΔΕΗ ΑΕ ως μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου ο Αναστάσιος Μάνος.

Ο Αναστάσιος Μάνος, έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1978. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το INSEAD στη Γαλλία με υποτροφία από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και Εμπειρίκιο Ίδρυμα. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σε Engineering Management από το Πολυτεχνείο Κρήτης, και πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει διατελέσει Διευθυντής Προμηθειών για τα Βαλκάνια για τον πολυεθνικό όμιλο Lafarge Holcim το 2016 με 2018. Στη περίοδο μεταξύ 2010 και 2016 κατείχε σειρά διευθυντικών θέσεων στην εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής (μέλος του ομίλου Lafarge) μεταξύ άλλων, Γενικός Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Εξαγωγών και Κέντρων Διανομής της ΑΓΕΤ Ηρακλής , Προμηθειών καθώς και IS/IT. Ήταν μέλος της Διοικητικής Ομάδας της εταιρείας. Παράλληλα την ίδια περίοδο διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής θυγατρικής εταιρείας ΑΝΕΗ. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Διευθυντής Έργων - Εξαγορών και Συγχωνεύσεων στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ως σύμβουλος επιχειρήσεων για τη συμβουλευτική εταιρεία BCG (The Boston Consulting Group), καθώς επίσης και Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της PQH. Παράλληλα είναι συνιδρυτής νεοφυούς επιχειρήσεων βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Με την ίδια απόφαση, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα Προέδρου του Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της “Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε.” και της “Pyramis Deutschland GmbH”. Στο παρελθόν διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην “Imperium ΑΕΕΧ” και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην “Egnatia Bank Securities S.A.” καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην “Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε.”. Από τον Φεβρουάριο του 2014 έως τον Ιούνιο 2016 διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica BankΑΤΤ -0,59%. Υπήρξε Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου έως τον Ιανουάριο 2014, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΔΕ και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Β. Ελλάδος. Είναι Μέλος της Επιτροπής Υποστήριξης ΕΚΕΤΑ, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Δημοτικού Σχολείου Anatolia, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΒΕ και Επίτιμος Πρόξενος Βελγίου στην Βόρεια Ελλάδα. Έχοντας υπάρξει, για αρκετά χρόνια Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου τον Ιούνιο 2010 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του AMCHAM και Πρόεδρος της Επιτροπής Β. Ελλάδος και από τον Ιούνιο του 2019 είναι Πρόεδρος του AMCHAM. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο University of Reading και έχει κάνει Μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά, Εμπόριο και Οικονομικά στο City University Business School.

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 -μετά την εκλογή από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Μετόχου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., των κ.κ. Νικολάου Μπακατσέλου, Αναστασίου Μάνου, Σωκράτη Βερτέλλη, Ιωάννη Δημητριάδη, Χριστίνας Λάππα, Αικατερίνης Ονουφριάδου, Ηλία Παδουβά και Δημητρίου Σαντιξή, ως νέων μελών Δ.Σ., το Διοικητικό Συμβούλιο της -κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΗ Α.Ε.- Εταιρίας «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.)» συγκροτήθηκε σε Σώμα ως ακολούθως:

Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου,
Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος,
Σωκράτης Βερτέλλης, Σύμβουλος,
Ιωάννης Δημητριάδης, Σύμβουλος,
Ηλίας Παδουβάς, Σύμβουλος,
Χριστίνα Λάππα, Σύμβουλος,
Κωνσταντίνος Μασούρας, Σύμβουλος,
Αικατερίνη Ονουφριάδου, Σύμβουλος,
Δημήτριος Σαντιξής, Σύμβουλος.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. λήγει στις 16 Οκτωβρίου 2022.

Η θητεία του μέλους του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνου Μασούρα λήγει στις 27.6.2022.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok