«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»: Βραβεύθηκε για την πολυετή προσφορά της

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 15:03
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»: Βραβεύθηκε για την πολυετή προσφορά της

Δεσποινίς… ετών 56!

Η «Οικονομική Ασφαλιστική» που παραμένει στις δημοσιογραφικές επάλξεις για περισσότερο από μισό αιώνα ζωής, βραβεύθηκε από την Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), ως μία αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της στον κλαδικό Τύπο. Μαζί με την Εφημερίδα βραβεύθηκαν ακόμα 30 ιστορικά έντυπα που έχουν συμπληρώσει πάνω από 50 χρόνια κυκλοφορίας. Και ήταν αυτές ακριβώς οι βραβεύσεις που έκαναν ξεχωριστή την εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων της ΕΔΙΠΤ.

Παρουσία πλήθους κόσμου, μελών και φίλων της Ενώσεως, που γέμισαν την επιβλητική αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε η εορταστική βραδιά την οποία τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Γενική Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ, κα Πέννυ Καλύβα, η οποία έκανε μια σύντομη αναφορά στα έντυπα της Ενώσεως. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ, κ. Μιχάλης Σαββάκης, αναφέρθηκε στην 80χρονη μακρόχρονη πορεία της και τόνισε ότι τα έντυπα των Μελών της αποτελούν τον αντίποδα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης και των ψευδών ειδήσεων.

Εκ μέρους της Κυβερνήσεως απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Στυλιανός Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι τα περιοδικά και οι εφημερίδες της ΕΔΙΠΤ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη των ΜΜΕ της χώρας, ενώ επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει τον κλάδο και να αντιμετωπίσει παθογένειες, που ταλανίζουν το χώρο εδώ και δεκαετίες.

Επίσης απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής κ. Χρήστος Γιαννούλης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Παύλος Χρηστίδης, και ο Βουλευτής κ. Γιάννης Δελής, ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε.

Για την αξία του Περιοδικού και Περιφερειακού Τύπου μίλησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθαν. Μπότση, κ. Πάνος Καραγιάννης, και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και π. Πρόεδρος της Βουλής, κα Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αδελφών δημοσιογραφικών οργανώσεων, καθώς και πολλές προσωπικότητες της πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

βραβευση μου ΕΔΙΠΤ 2

Το βραβείο της «Οικονομικής Ασφαλιστικής» παρέδωσε στην κα Ιωάννα Ζαχαρίου ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

56 χρόνια ιστορία...

Η Εφημερίδα «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» ιδρύθηκε και κυκλοφόρησε το 1963 από τον αείμνηστο Γεώργιο Ζαχαρίου και συμπληρώνει φέτος 56 χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης. Πρωτοπόρος στο χώρο του κλαδικού Τύπου σε θέματα ιδιωτικής ασφάλισης, καθιέρωσε την ασφαλιστική ειδησεογραφία στις ημερήσιες εφημερίδες και συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα. Στην πορεία των χρόνων, η εφημερίδα διευρύνθηκε και εμπλουτίστηκε, καλύπτοντας σήμερα το ευρύτερο επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό φάσμα. Η έκδοση κυκλοφορεί με αγγλικό ένθετο σε 24 χώρες του εξωτερικού, ενώ η ανανεωμένη ιστοσελίδα της, e-asfalistiki.gr, περιλαμβάνει και ολη την ελληνική και παγκόσμια ειδησεογραφία.

Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Οικονομικής Ασφαλιστικής, το 2009, τη συνέχιση της επιχείρησης ανέλαβαν η σύζυγός του Ελίνα Ζαχαρίου και οι κόρες του, Σοφία και Ιωάννα Ζαχαρίου.

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok