Η Κυπριακή start-up EMBIO κέρδισε στον διαγωνισμό καινοτομίας της EBRD

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 14:39
Η Κυπριακή start-up EMBIO κέρδισε στον διαγωνισμό καινοτομίας της EBRD

Η Κυπριακή νεοφυής εταιρεία EMBIO Diagnostics Ltd είναι μεταξύ των νικητών του πρώτου διαδικτυακού διαγωνισμού καινοτομίας για start-ups της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με σκοπό την προώθηση δημιουργικών και καινοτόμων αντιμετωπίσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η EMBIO είναι μια εταιρεία επιστήμης και τεχνολογίας που δημιούργησε την συσκευή B.EL.D. (Bio Electric Diagnostics), το σχετικό λογισμικό και  τους αλγόριθμους. Το B.EL.D είναι ένα από τα λίγα συστήματα χειρός χημικών αναλυτών πολλαπλών χρήσεων που μέσα σε λίγα λεπτά και επί τόπου, μπορούν να ανιχνεύσουν με ακρίβεια βακτήρια και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες σε κατηγορίες τροφίμων, όπως τα γαλακτοκομικά και τα φυλλώδη χόρτα. Στόχος του είναι να παρέχει γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις σχετικά με την περίθαλψη, για την πρόληψη της εξάπλωσης επιβλαβών βακτηρίων και μολυσματικών ασθενειών, όπως η λιστέρια.

Οι κριτές του διαγωνισμού έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ 226 συμμετεχόντων από 30 χώρες στις οποίες επενδύει η Τράπεζα. Ο διαγωνισμός, που διοργανώθηκε ηλεκτρονικά, στόχευε σε νεοφυείς εταιρείες με μεγάλες δυνατότητες που έχουν καινοτομήσει με τα επιχειρηματικά τους μοντέλα ως απάντηση στην πανδημία.

Οι νικητές θα μοιραστούν 500.000 δολάρια χρηματικής ανταμοιβής και κουπονιών για συμβουλευτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Star Venture», που περιλαμβάνουν διαγνωστικά προγράμματα για επιχειρήσεις, καθώς και εξατομικευμένη τεχνική συμβουλευτική υποστήριξη, καθοδήγηση και πρόσβαση σε διεθνείς επενδυτές.

Άλλοι νικητές ήταν η εταιρεία Otsimo από την Τουρκία, μια πλατφόρμα εκπαίδευσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, η Fazla Gıda από την Τουρκία, μια πλατφόρμα διαχείρισης πλεονασμάτων που βοηθά στη σήμανση των προϊόντων που έχουν λήξει, η 1Trolley από την Αίγυπτο, μια υπηρεσία παράδοσης προϊόντων και η Plant an App από τη Ρουμανία, μια πλατφόρμα που επιταχύνει την παράδοση συστημάτων λογισμικού έως και 40 φορές.

Η EBRD σταμάτησε να έχει παρουσία στην Κύπρο στα τέλη του 2020 και δεν επενδύει πλέον σε νέα έργα στη χώρα. O διαγωνισμός ήταν ανοιχτός σε εταιρείες με έδρα σε οποιαδήποτε χώρα.

Η EBRD προωθεί και υποστηρίζει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στις χώρες όπου επενδύει για περισσότερα από 25 χρόνια μέσω συμβουλευτικών και επενδυτικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των  Star Venture Programme, Early-Stage Innovation Facility και Venture Capital Investment Programme.

Ο διαγωνισμός υποστηρίχθηκε από τους δωρητές της EBRD,  τη Δημοκρατία της Κορέας και στην Αίγυπτο από το EBRD Small Business Impact Fund (που περιλαμβάνει την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Σουηδία, την Ελβετία, το ταμείο τεχνικής συνεργασίας Κινεζικής Ταϊπέι-  EBRD και τις Ηνωμένες Πολιτείες).

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok