Bain & Company: Άνοιγμα γραφείων στην Αθήνα με CEO τον Δημ. Ψαρρή

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 14:42
Bain & Company: Άνοιγμα γραφείων στην Αθήνα με CEO τον Δημ. Ψαρρή

Η Bain & Company, διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, ανακοινώνει το άνοιγμα των γραφείων της στην Αθήνα ως αποτέλεσμα της διευρυνόμενης συνεργασίας της με σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, και της αυξημένης ζήτησης για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της στη χώρα.

«Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την εταιρεία μας», δήλωσε ο Roberto Prioreschi, Διευθύνων Σύμβουλος (Managing Partner) Ιταλίας, Τουρκίας και Ελλάδας της Bain & Company, ο οποίος επιβλέπει την ίδρυση του νέου γραφείου στην Αθήνα. «Το νέο μας γραφείο στην Αθήνα είναι μόνο μία από τις πολλές επενδύσεις μας στην περιοχή, οι οποίες αντικατοπτρίζουν την εμπιστοσύνη μας στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τη δέσμευσή μας να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον αυξανόμενο αριθμό πελατών που έχουμε στην Ελλάδα”.

Το γραφείο της Bain & Company στην Αθήνα σηματοδοτεί την επίσημη άφιξη στη χώρα μας μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών συμβούλων στον κόσμο. Η Bain εξυπηρετεί πάνω από το 60% των 500 μεγαλύτερων εταιρειών διεθνώς (Global 500), δραστηριοποιείται σε 40 χώρες με 65 γραφεία και απασχολεί περισσότερους από 14.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.

Διευθύνων Σύμβουλος (Managing Partner) της Bain & Company Ελλάδας, καθώς και μέλος της ευρωπαϊκής ηγετικής ομάδας, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ψαρρής, Senior Partner της εταιρείας με εξειδίκευση στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (Financial Services Practice).

Ο κ. Ψαρρής διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο, έχοντας προσφέρει υπηρεσίες σε εταιρείες, κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Την τελευταία δεκαετία, ο κ. Ψαρρής υπήρξε ένας από τους κορυφαίους συμβούλους σε Ελλάδα και Κύπρο. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς συνεργάστηκε στρατηγικά με τραπεζικά ιδρύματα, επενδυτικούς οίκους, μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και με ευρωπαϊκές και τοπικές αρχές σε πολλαπλά στρατηγικά έργα. Επίσης, ο κ. Ψαρρής έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες της χώρας για τον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής τους, καθώς και για τον σχεδιασμό και την επιτυχή εφαρμογή μεγάλων προγραμμάτων μετασχηματισμού.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ξεκινάω ένα νέο κεφάλαιο για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δημήτρης Ψαρρής. «Αισθάνομαι τιμή που γίνομαι μέλος της Bain για να ηγηθώ της επίσημης εισόδου της στη χώρα – είμαι εντυπωσιασμένος από την προσήλωση της εταιρείας στη δημιουργία αξίας για τους πελάτες της, το επιχειρηματικό της πνεύμα και το πηγαίο ενδιαφέρον της για τους ανθρώπους της, την κοινότητα και το περιβάλλον. Είμαι βέβαιος ότι ο συνδυασμός του παγκόσμιου δικτύου της Bain με τα κορυφαία ελληνικά ταλέντα που θα στελεχώσουν το γραφείο της Αθήνας, θα οδηγήσει στην επίτευξη εκπληκτικών αποτελεσμάτων για τους πελάτες μας και θα επαναπροσδιορίσει τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει ο κλάδος στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Δημήτρη στην οικογένεια της Bain», δήλωσε ο Roberto Prioreschi. «Έχουμε εντυπωσιαστεί από την ενέργειά του, τη σπουδαία φήμη του μεταξύ των Ελλήνων πελατών για την επίτευξη απτών αποτελεσμάτων αλλά και το ιστορικό του στην εξεύρεση και ανάπτυξη κορυφαίων ταλέντων».

Το νέο γραφείο της Bain στην Αθήνα δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να αξιοποιήσει τη βαθιά γνώση των στελεχών της πάνω στα κρίσιμα επιχειρηματικά και οικονομικά ζητήματα της χώρας, ώστε να βοηθήσει τους πελάτες της να διαχειριστούν τις προκλήσεις τους και να πετύχουν απτά, βιώσιμα αποτελέσματα.

Το γραφείο της Αθήνας στελεχώνεται από μια ομάδα κορυφαίων Ελλήνων συμβούλων, με στόχο την εδραίωση της Bain ως ηγέτιδας εταιρείας υπηρεσιών στρατηγικής συμβουλευτικής στην Ελλάδα. Η ομάδα της Αθήνας θα συνεργάζεται στενά με το παγκόσμιο δίκτυο της Bain, αξιοποιώντας τη διεθνή τεχνογνωσία της εταιρείας.

Το νέο γραφείο της Bain στην Αθήνα θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο ως κόμβος ταλέντων στην ευρύτερη περιοχή. Αναγνωρισμένη παγκοσμίως ως εξαιρετικός εργοδότης, η Bain, η οποία βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της λίστας «Best Places to Work» της Glassdoor τα τελευταία 14 χρόνια, φιλοδοξεί ότι η μόνιμη και διευρυμένη παρουσία της στην Αθήνα θα στηρίξει περαιτέρω τις προσπάθειές της να προσελκύσει τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας και να τους προσφέρει την καλύτερη εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα.

Το γραφείο της Αθήνας είναι το 27ο της εταιρείας στις χώρες ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική).

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok