O Γ. Πατούλης στο Ε.Ε.Α. για εκπαιδευτές οδήγησης και εξετάσεις

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 14:45

Για την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με τις εξετάσεις οδήγησης, αλλά και να μπουν οι βάσεις για ένα νέο, σύγχρονο, βιώσιμο και αξιόπιστο σύστημα, δεσμεύθηκε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2019.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι μετά την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα διοίκηση της Περιφέρειας, θα αυξηθούν οι Επιτροπές προκειμένου να αποσυμφορηθεί η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να δοθεί διέξοδος για τους περίπου 100.000 πολίτες -ανάμεσά τους και πολλοί επαγγελματίες- που θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα.

Δεσμεύθηκε ακόμη για μία σοβαρή διαβούλευση με τους φορείς εκπροσώπησης του κλάδου, εξαίροντας τον ρόλο των εκπαιδευτών οδήγησης, ως λειτουργών-δασκάλων. Με αυτόν τον τρόπο, όπως ανέφερε, θα μπορέσει η Περιφέρεια αλλά και τα Σωματεία να συμβάλουν σε έναν γόνιμο διάλογο με την Πολιτεία για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου τόσο για την εκμάθηση και τις εξετάσεις οδήγησης όσο και για την προώθηση και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

«Η Περιφέρεια Αττικής θα αλλάξει άρδην. Θα είναι μία Περιφέρεια του πολίτη… Το 2019 βάζουμε τις βάσεις και τα επόμενα θα είναι τα χρόνια της ανάπτυξης, της δημιουργίας», τόνισε ο κ. Πατούλης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συνεργασίας.

Καλωσορίζοντας τον κ. Πατούλη, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογράμμισε ότι το Ε.Ε.Α. προσβλέπει στη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και ζήτησε να βρεθεί το ταχύτερο δυνατό λύση στο μείζον, για τους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και την κοινωνία, ζήτημα των εξετάσεων οδήγησης. Παράλληλα, κατά την ομιλία του στη Γ.Σ., ο κ. Χατζηθεοδοσίου παρουσίασε τις δράσεις του Επιμελητηρίου και εστιάζοντας στους εκπαιδευτές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση μελέτης για το σήμερα και το αύριο του κλάδου, σεμιναρίων ψηφιακής εκπαίδευσης κ.ά.

Από την πλευρά του ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, κ. Νίκος Γρέντζελος, ανέδειξε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει από τον περασμένο Οκτώβριο ο κλάδος, ζητώντας τη συμβολή της Περιφέρειας -στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της- για την ομαλοποίηση της κατάστασης, καθώς και για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλ. Δόλγυρας, τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. που προέρχονται από τον κλάδο, κ.κ. Κ. Δρόσος, Δ. Θεοδωρόπουλος, Στ. Σαξιώνης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, Δ. Ηλιάδης και Π. Χαρμπής αντίστοιχα, καθώς και πλήθος εκπροσώπων σωματείων και φορέων.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok