Mercedes-Benz: Νέα GLB για την οικογένεια και τους φίλους

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 13:50

Δυναμικές αναλογίες με κοντούς προβόλους, σχεδίαση που παραπέμπει σε εκτός δρόμου οδήγηση, προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC και ειδικός φωτισμός offroad που διευκολύνει τον εντοπισμό εμποδίων μπροστά από το αυτοκίνητο με χαμηλές ταχύτητες. Η νέα GLB της Mercedes-Benz είναι ένα πολυχρηστικό SUV.

Στην καθημερινότητα, όμως, είναι ένα ευρύχωρο οικογενειακό αυτοκίνητο. Είναι η πρώτη Mercedes-Benz αυτής της κατηγορίας που διατίθεται κατ’ επιλογή με επτά θέσεις. Τα δύο καθίσματα στην τρίτη σειρά καθισμάτων είναι κατάλληλα για άτομα ύψους έως 1,68 μ. Με ισχυρούς και αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες, τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με συνεργατική υποστήριξη του οδηγού, το σύστημα infotainment MBUX με διαισθητικό χειρισμό, καθώς και το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING Comfort, το νέο μέλος της οικογένειας (μήκος/πλάτος/ύψος: 4634/1834/1658[1] mm) έχει όλα τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz.

Η χωρητικότητα των 570 έως 1805 λίτρων του χώρου φόρτωσης (στοιχεία για το πενταθέσιο μοντέλο) είναι αντίστοιχη ενός μοντέλου στέισον-βάγκον. Η πλάτη των εμπρός καθισμάτων ρυθμίζεται σε διάφορες βαθμίδες (βασικός εξοπλισμός), ενώ η δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορεί κατ' επιλογή να μετακινείται κατά μήκος. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να μεγαλώνει κατά έως 190 λίτρα και να αξιοποιείται με διάφορους τρόπους.

Η νέα GLB κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Ακουασκαλιέντες (Μεξικό) και για την κινεζική αγορά στο Πεκίνο.

Με τη νέα GLB, η οικογένεια compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz περιλαμβάνει πλέον οκτώ μοντέλα: την A-Class, την A-Class Saloon και την A-Class Saloon με μακρύ μεταξόνιο (διαθέσιμη μόνο στην Κίνα), την B-Class, τη CLA Coupé, τη CLA Shooting Brake και την GLA.

Η GLB είναι το πρώτο compact μοντέλο της Mercedes-Benz που προσφέρει προαιρετικά μια τρίτη σειρά καθισμάτων με δύο επιπλέον ανεξάρτητα καθίσματα, τα οποία εξασφαλίζουν ευρυχωρία σε άτομα ύψους έως 1,68 μέτρων. Ο πλούσιος εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει πτυσσόμενα προσκέφαλα, ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες, αερόσακο παραθύρων που προστατεύει και τους επιβάτες της τρίτης σειράς καθισμάτων, καθώς και εξαρτήματα στερέωσης ISOFIX και TOP-Tether για κατάλληλα παιδικά καθίσματα. Σε αυτά μπορείτε να στερεώσετε έως και τέσσερα παιδικά καθίσματα στο χώρο των πίσω επιβατών.

Στα χαρακτηριστικά άνεσης της τρίτης σειράς καθισμάτων περιλαμβάνονται δύο ποτηροθήκες ανάμεσα στα καθίσματα, καθώς και δύο αποθηκευτικές θήκες με αντιολισθητική επένδυση αριστερά και δεξιά στην επένδυση του χώρου φόρτωσης, καθεμία με θύρα USB. Τα καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν και να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με το δάπεδο του χώρου φόρτωσης, ώστε να μεγαλώσει ο χώρος φόρτωσης.

Οι προβολείς LED High Performance και οι προβολείς MULTIBEAM LED διατίθενται κατ' επιλογή για τη GLB. Οι τελευταίοι επιτρέπουν την ταχύτατη και απολύτως ακριβή, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη προσαρμογή των προβολέων στην τρέχουσα κατάσταση κυκλοφορίας.

Προαιρετικά, διατίθενται επίσης μπροστινοί προβολείς ομίχλης τεχνολογίας LED. Εξασφαλίζουν ευρύτερη κατανομή του φωτός σε σύγκριση με τους κύριους προβολείς, φωτίζοντας έτσι καλύτερα την άκρη του δρόμου. Χάρη στη χαμηλή τοποθέτησή τους στον μπροστινό προφυλακτήρα, δεν τυφλώνουν τους άλλους οδηγούς.

Tεχνικά χαρακτηριστικά 

Η GLB διαθέτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τρέχουσας γενιάς compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Συγκεκριμένα:

Τους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι ανανεώθηκαν, ειδικά για το νέο αυτό compact μοντέλο: σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, υπερέχουν με σημαντικά αυξημένη ειδική απόδοση ισχύος, βελτιωμένη αποδοτικότητα και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Το εισαγωγικό βενζινοκίνητο μοντέλο είναι η GLB 200 (μικτή κατανάλωση 6,2-6,0 l/100 km, μικτές εκπομπές CO2 142-137 g/km)[1] με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου (για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στη σελίδα 8).
Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με συνεργατική υποστήριξη του οδηγού και λειτουργίες δανεισμένες από την S-Class: χάρη στα βελτιωμένα συστήματα κάμερας και ραντάρ, η GLB μπορεί να «βλέπει» έως 500 μ. μπροστά και να οδηγεί μερικώς αυτόνομα υπό ορισμένες συνθήκες, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας το Active Distance Assist DISTRONIC και αξιοποιώντας δεδομένα χαρτών και πλοήγησης, για να προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα πριν από στροφές, διασταυρώσεις ή κυκλικούς κόμβους. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια νέα λειτουργία, το διαισθητικό ενεργό σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας. Εάν προστεθεί και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC, η GLB προσφέρει επίσης λειτουργία διευρυμένης αυτόματης επανεκκίνησης σε αυτοκινητοδρόμους.

Την ανάρτηση άνεσης: η GLB διαθέτει μπροστινή ανάρτηση με γόνατα McPherson και πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων με ελατήρια συμπίεσης για απομόνωση των θορύβων και των κραδασμών. Η προσαρμοζόμενη μεταβαλλόμενη απόσβεση διατίθεται κατ' επιλογή. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει πιο άνετη ή ιδιαίτερα σπορ ρύθμιση μέσω του διακόπτη DYNAMIC SELECT.

Το σύστημα Infotainment διαισθητικού χειρισμού MBUX (Mercedes-Benz User Experience): ο πανίσχυρος υπολογιστής, οι λαμπερές οθόνες και τα άψογα γραφικά, οι προσαρμόσιμες ενδείξεις, η έγχρωμη οθόνη Head-up, η πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα, το λογισμικό που μαθαίνει και το σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με τις λέξεις «Hey Mercedes» αποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος.

Το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING: δικτυώνει διάφορα συστήματα ανέσεων του οχήματος και χρησιμοποιεί ρυθμίσεις φωτισμού και μουσικής ανάλογα με τη διάθεση, καθώς και διάφορες λειτουργίες μασάζ, για μια πλούσια ποικιλία προγραμμάτων ευεξίας.

Κατ’ επιλογή, η GLB διατίθεται με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC με πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής. Αυτή η σπορ διαμόρφωση της τετρακίνησης επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί τον διακόπτη DYNAMIC SELECT, για να ρυθμίζει τα χαρακτηριστικά του 4MATIC. Διατίθενται τρεις χαρακτηριστικές καμπύλες για τον έλεγχο του συμπλέκτη της τετρακίνησης, αν και το σύστημα ανταποκρίνεται ευέλικτα στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης ανεξαρτήτως προγράμματος. 

Η νέα GLB εξοπλίζεται με τους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι ανανεώθηκαν εξ ολοκλήρου για το λανσάρισμα του νέου compact μοντέλου. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, διαθέτουν σαφώς μεγαλύτερη ισχύ, υψηλότερη αποδοτικότητα και βελτιωμένες εκπομπές.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok