Volvo: Νέα γραμμή συναρμολόγησης για μπαταρίες στο εργοστάσιο της Γάνδης

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 09:08
Volvo: Νέα γραμμή συναρμολόγησης για μπαταρίες στο εργοστάσιο της Γάνδης

Η Volvo Cars εγκαινίασε χθες επισήμως μια εντελώς νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών στο εργοστάσιο της Γάνδης, στο Βέλγιο, όπου εντός του τρέχοντος έτους θα αρχίσει να κατασκευάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το XC40 RechargeP8.

Τα εγκαίνια επιβεβαιώνουν τη φιλόδοξη στρατηγική της Volvo Cars για την ηλεκτροκίνηση και το πλάνο δράσης της για το κλίμα. Η εταιρεία φιλοδοξεί να μειώσει το κλιματικό της αποτύπωμα σε όλο τον κύκλο ζωής ανά αυτοκίνητο έως και 40% ανάμεσα στο 2018 και το 2025, ως ένα πρώτο βήμα προς το στόχο της να καταστεί ουδέτερη κλιματικά εταιρεία έως το 2040.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, η Volvo Cars θα λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του στόχου της που προβλέπει ότι μέχρι το 2025 τα ηλεκτρικά μοντέλα θα αποτελούν το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως, με τα υπόλοιπα να είναι υβριδικά. Όλα τα Volvo με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης θα ανήκουν στη σειρά Recharge.

«Αισθάνομαι ικανοποίηση που γιορτάζουμε αυτήν την ξεχωριστή περίσταση με τους εργαζομένους μας εδώ στη Γάνδη», δήλωσε ο Γκερτ Μπρουνέλ (Geert Bruyneel), επικεφαλής των παγκόσμιων λειτουργιών παραγωγής. «Ως πρώτο από τα εργοστάσιά μας που αποκτά γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών, η μονάδα της Γάνδης παίζει έναν ηγετικό ρόλο στην προετοιμασία του δικτύου παραγωγής μας για την ηλεκτροκίνηση».

Στα προσεχή χρόνια η συναρμολόγηση μπαταριών θα αποτελέσει ένα σημαντικό τμήμα των παγκόσμιων λειτουργιών παραγωγής της Volvo Cars, καθώς η εταιρεία οδεύει προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Η μονάδα της Γάνδης θα προσφέρει σημαντική γνώση σε άλλα εργοστάσια, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας.

Νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την κατασκευή μιας σειράς συναρμολόγησης μπαταριών στο αμερικανικό εργοστάσιό της έξω από το Τσάρλεστον, στη Νότιο Καρολίνα. Η κατασκευή αυτής της σειράς συναρμολόγησης αναμένεται να αρχίσει το φθινόπωρο.

Το περασμένο έτος, η Volvo Cars υπέγραψε συμφωνίες μακράς διαρκείας με δύο προμηθευτές μπαταριών που κατέχουν ηγετική θέση παγκοσμίως, την CATL της Κίνας και την LG σε της Νοτίου Κορέας. Οι συμφωνίες προβλέπουν την προμήθεια μπαταριών για την επόμενη δεκαετία, για τον εφοδιασμό των μοντέλων της Volvo και της Polestar, συμπεριλαμβανομένου του XC40 Recharge P8.

Η μονάδα της Γάνδης είναι ένα από τα δύο εργοστάσια της Volvo Cars στην Ευρώπη και παράγει αυτοκίνητα Volvo από το 1965. Σήμερα απασχολεί περίπου 6.500 εργαζομένους.

Το XC40 Recharge P8 είναι το πρώτο μοντέλο μιας οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών Volvo. Αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας και το πρώτο Volvo με ένα εντελώς νέο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας που χρησιμοποιεί το λειτουργικό Android της Google.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok