Ο τυφώνας Lane θα πλήξει έως 8 δισ. δολ. τις ιδιοκτησίες της Χαβάης

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 14:21

Μέχρι την Παρασκευή, ο τυφώνας Lane αναμένεται να εξασθενήσει, όμως οι προβλέψεις αναφέρουν πως «θα παραμείνει ένας επικίνδυνος τυφώνας καθώς πλησιάζει τις ακτές των νησιών της Χαβάης.

Η πρόβλεψη αντίκτυπου, η μονάδα μοντελοποίησης κινδύνου της Aon, προειδοποίησε: «Μην εστιάζετε στις ακριβεί προβλέψεις για τον Lane, καθώς οι απειλητικές για τη ζωή καιρικές συνθήκες εκτείνονται πολύ μακρύτερα από το κέντρο του τυφώνα και θα μπορούσαν να πλήξουν οποιοδήποτε από τα νησιά».

Η ανάλυση του κινδύνου καταστροφής και ο ειδικός των δεδομένων Corelogic εξήγησε ότι έως και 48.600 σπίτια με συνολική αξία ανοικοδόμησης 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσαν να βρεθούν σε υπερβολικά υψηλό κίνδυνο πρόκλησης ζημιών από πλημμύρες από τον τυφώνα Lane κατά τις προσεχείς ημέρες.

Αυτή η ανάλυση από την Corelogic επικεντρώθηκε σε μονοκατοικίες που ενδέχεται να επηρεαστούν από καταιγίδα χαμηλότερης κατηγορίας, καθώς ο τυφώνας Lane αναμένεται να υποχωρήσει από τη Χαβάη.

Η επιχείρηση κατατάσσει τα στατιστικά στοιχεία του νησιού χρησιμοποιώντας το Δείκτη κινδύνου πλημμύρας (FRS) ως εξής:

Χαβάη - Έχει 1.881 σπίτια σε ακραίες ή πολύ υψηλού κινδύνου ζημιών από τις πλημμύρες, που ανέρχονται συνολικά σε πάνω από 424 εκατομμύρια δολάρια.

Oahu - Έχει 36.083 σπίτια σε Extreme ή Πολύ υψηλό κίνδυνο ζημιών από πλημμύρες, που ανέρχονται συνολικά σε πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Kauai - Έχει 3.510 σπίτια σε Extreme ή πολύ υψηλό κίνδυνο ζημιών από τις πλημμύρες, που ανέρχονται συνολικά σε πάνω από 923 εκατομμύρια δολάρια.

Maui - Έχει 7.143 σπίτια σε Extreme ή Πολύ υψηλό κίνδυνο ζημιών από τις πλημμύρες, που ανέρχονται συνολικά σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Φυσικά αυτά τα στοιχεία δείχνουν το χειρότερο σενάριο, αλλά δίνουν μια ιδέα για το επίπεδο της ζημιάς από τον τυφώνα όπου τα ασφαλιστικά και αντασφαλιστικά συμφέροντα μπορεί να εκτεθούν.

Οι αναλυτές του Buckingham Research δείχνουν ότι οι State Farm, Tokio Marine, Berkshire Hathaway, USAA, Heritage Insurance Holdings, Allstate, Liberty Mutual, DB Insurance, AIG και Island Insurance είναι οι 10 πιο εκτεθειμένες ασφαλιστικές σε επιχειρήσεις στη Χαβάη.

Επίσης, στα 20 κορυφαία ονόματα περιλαμβάνονται οι Allianz, MS & AD, Chubb, οι αγρότες, η Ζυρίχη και η RLI Corp.

Καθαρά από πλευρά αντασφάλισης, σύμφωνα με την έρευνα των αναλυτών, η πιο εκτεθειμένη είναι η κορεατική Re, ακολουθούμενη από το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλισης πλημμυρών (NFIP), HDI, Swiss Re, Everest Re, Allianz, Alleghany, Berkshire Hathaway και Aeolus. Toa Re, Fairfax, AXIS Capital, Factory Mutual, SCOR και Munich Re.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok