Αλ. Κούγιας - Συνήγορος καθηγητή «Φακελάκη»: «Να ανακληθούν τα πτυχία των φοιτητών που δωροδόκησαν»

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 10:58

Δεν έχει κοπάσει ο σάλος που ξέσπασε στο πανελλήνιο με την υπόθεση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, του επονομαζόμενου και «Φακελάκη», ο οποίος φέρεται να ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές για να τους περάσει στα μαθήματά του. Συνήγορος πλέον του Κλεάνθη Κωνσταντινούδη ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ζητεί να ανακληθούν τα πτυχία των φοιτητών που έδωσαν χρήματα στον υπόδικο καθηγητή!

Ο Αλέξης Κούγιας, έδωσε συνέντευξη στο iefimerida.gr και δήλωσε:

«Εγώ έχω ορκιστεί, όταν έδωσα τον όρκο του δικηγόρου, να υπερασπίζομαι τον άνθρωπο που μου εμπιστεύεται τη ζωή του με τέτοιον τρόπο ώστε επικαλούμενος το νόμο να κάνω το καθήκον μου και να βοηθάω την δικαιοσύνη να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις. Μου είναι αδιάφορες οι αντιδράσεις των φοιτητών. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το νομικό θέμα της υποθέσεως που είναι ιδιαιτέρως προβληματικό. Μετέτρεψαν τους καθ' ομολογίαν τους φοιτητές, που κατά τη δήλωσή τους δωροδοκούσαν τον καθηγητή για να περάσουν το μάθημα, σε δήθεν εκβιαζόμενους. Είμαι περίεργος για το τι θα κάνει η εισαγγελία των Σερρών. Εάν θα στείλει έγγραφο προς τη σχολή να τους ανακαλέσει τα πτυχία, όπως γίνεται συνήθως με τους φοιτητές που κάνουν πλαστογραφία σε διάφορα μαθήματα ή έχουν πλαστά πτυχία, γιατί τέτοια περίπτωση είναι εδώ. Με ενοχλεί ιδιαίτερα αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες, ή διαδικασία που ενεργοποίησε η εισαγγελία Σερρών με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων της ταυτότητας των τριών κατηγορουμένων τους οποίους βάφτισαν εγκληματική οργάνωση. Αυτά είναι για γέλια. Και το σημαντικότερο από όλα είναι το γεγονός ότι είναι συγκεκριμένο το νομικό πλαίσιο για αυτήν τη διαδικασία. Ότι είναι μία ακραία διαδικασία και προβλέπεται για βιαστές, γα παιδεραστές, για πορνογράφους παιδικής πορνογραφίας, για serial Killers, για ανθρώπους που καθημερινά έχουν εγκληματική συμπεριφορά και έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα και όλοι αυτοί μπορεί να αναγνωριστούν μέσα από φωτογραφίες. Αυτή η διαδικασία ενεργοποιήθηκε για έναν επί τριάντα χρόνια καθηγητή σχολής, που είχε χιλιάδες φοιτητές, για έναν επώνυμο καθηγητή σχολής, ο οποίος κατηγορείται από επώνυμους φοιτητές, οι οποίοι δεν χρειάζονταν αυτές τις φωτογραφίες για να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά τους έστω και καθυστερημένα και να τον καταγγείλουν και αυτά γίνονται όλα το 2018 σε μία χώρα που δίδαξε τον νομικό πολιτισμό, όπως είναι η Ελλάδα».

Ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν αναλαμβάνω μία υπόθεση εάν δεν γνωρίσω προσωπικά τον κατηγορούμενο, εάν δεν αντιληφθώ από το περιεχόμενο της δικογραφίας ότι έχω υπερασπιστικές δυνατότητες και είδα έναν άνθρωπο ο οποίος είναι στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, ο οποίος σκέφτεται τρία παιδιά επιστήμονες που έχει, ειδικά μετά από αυτό που έγινε και αποτελεί οικογενειακή καταστροφή, αυτή η μεθόδευση, από την εισαγγελία Σερρών και από την άλλη πλευρά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να αποδείξει την αθωότητά του. Εγώ δεν είμαι δικαστής. Ο πελάτης μου πρέπει να πείσει τους δικαστές για την αθωότητά του. Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος που επειδή αυτός δεν γνωρίζει νομικά πρέπει να τον ενημερώσω τι ακριβώς έχει δικαίωμα να κάνει και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του ώστε να αποδείξει την αθωότητά του και από εκεί και ύστερα, από τη στιγμή που εγώ αναλαμβάνω την υπεράσπισή του, στο Δικαστήριο γίνομαι η φωνή του, γίνομαι η ψυχή του, γίνομαι ο ίδιος του ο εαυτός, γιατί αυτός είναι ο ρόλος ενός τίμιου δικηγόρου».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok