Πόλεμος κυβέρνησης - Τ.τ.Ε. με αφορμή την ποινική δίωξη ανώτατου στελέχους της Τράπεζας

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 20:31

Αντιμέτωπος με κακουργηματική ποινική δίωξη για υπόθεση υψηλής ενδοϋπηρεσιακής χρηματοδότησης βρίσκεται ανώτερο τραπεζικό στέλεχος στο οποίο η Εισαγγελία Διαφθοράς καταλογίζει ότι έλαβε το 2007 δάνεια που αγγίζουν τα 800.000 ευρώ τα οποία φέρονται να μην εξυπηρετούνται. Πρόκειται για γνωστή υπόθεση, αφού έχει απασχολήσει και στο παρελθόν μερίδα του Τύπου και επανέρχεται και πάλι στη δημοσιότητα. Ο θεωρούμενος βασικός κατηγορούμενος είναι ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γεώργιος Πάσχας, ο οποίος εκ της θέσεώς του είναι στενός συνεργάτης του επικεφαλής, Γιάννη Στουρνάρα. Το θέμα όπως ήταν φυσικό πυροδότησε μια νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του κεντρικού τραπεζίτη, ενώ ο ίδιος ο κ. Πάσχας με δήλωσή του δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή του από δάνειο και επιφυλάσσεται για τις νόμιμες κινήσεις του.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση Στουρνάρα. Θυμίζουμε ότι ο κ. Πολάκης πρόσφατα είχε βρεθεί σε μεγάλη κόντρα με τον κεντρικό τραπεζίτη, μετά την αποκάλυψη ότι είχε ο ίδιος λάβει δάνειο από την Attica Bank ύψους 100.000 ευρώ με εγγύηση ένα σπίτι στα Σφακιά που όμως ήταν υποθηκευμένο για άλλο δάνειο στην Eurobank.

«Δεν ντρέπεται ο κ. Στουρνάρας να στέλνει αυτόν τον άνθρωπο να εκπροσωπεί την Τράπεζα της Ελλάδας στην εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων; Δεν ντρέπεται να τον έχει ακόμη στη θέση του; Δεν ντρέπεται να μην με έχει ακόμη καλέσει, όπως έχω ζητήσει, να παραβρεθώ στο Συμβούλιο της Τράπεζας και να τους πάω εγώ τα στοιχεία για μία σειρά από πρόσωπα αφού δεν τα βρίσκουν;», είπε, μεταξύ άλλων, σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Πολάκης.

Θέση πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για «μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα».

Γεώργιος Πάσχας: Θα τα πούμε στα δικαστήρια
Η απάντηση του κ. Γεώργιου Πάσχα, δεν άργησε να έρθει, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:
«Σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο “βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του”, δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας».
Η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση . Τα αδικήματα αφορούν τόσο στο -κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα- στέλεχος της τράπεζας που χορήγησε τα δάνεια όσο και τους συναδέλφους του που ενέκριναν τις επίμαχες χορηγήσεις. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς ο οποίος θα καλέσει σε απολογίες όλους τους εμπλεκομένους.

Μετά, ωστόσο, την απάντηση του Γ. Πάσχα, ο αν. υπουργός Υγείας επανήλθε με καυστικό σχόλιο εναντίον του, το οποίο ανήρτησε στο facebook και το οποίο ανέφερε:

«Δηλαδη ο εισαγγελεας που σου ασκησε κακουργηματικη διωξη για τρια δανεια αρθροιστικου υψους 800.000 ευρω περιπου ,αποδεικνυοντας πως δεν εχεις γυρισει πισω ουτε μισο ευρω ,τα οποια πηρες εναντι μετοχων και καλα ( που απο 44 ευρω εχεουν πεσει στο 1 ευρω αξια ) που επρεπε να τα γυρισεις σε 12 μηνες και παιρνεις δεκα χρονια παρατασεις χωρις να δινεις ουτε τους τοκους ,που δεν εβαλες καμια αλλη εξασφαλιση...δηλαδη αυτος ο εισαγγελεας διαφθορας ειναι ψευτης ,δεν ξερει τι του γινεται η ειναι εγκαθετος του ΣΥΡΙΖΑ???????

Εχει και ΘΡΑΣΟΣ ο κυριος «διευθυντης εποπτευομενων φορεων» της Τραπεζας της Ελλαδας!!!!

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΣΧΑ .....Πεστο και στο Στουρναρα ....»

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok