Άλλαξαν το τουριστικό σλόγκαν «Αιώνια Μακεδονία» οι Σκοπιανοί

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 12:33

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην Ελλάδα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τον όρο «Αιώνια Μακεδονία» σε κεντρική σελίδα επίσημης ιστοσελίδας των Σκοπίων, η γειτονική χώρα το άλλαξε προσθέτοντας τη λέξη «Βόρεια».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγους μήνες, και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2019 η γειτονική χώρα διαφήμιζε τους τουριστικούς προορισμούς της με τα moto «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless». Η γειτονική χώρα, βλέποντας ότι οι αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης ήταν χλιαρές, συνέχισε να προκαλεί χρησιμοποιώντας μέσω επίσημης ιστοσελίδας των Σκοπίων τον όρο «Αιώνια Μακεδονία».

Όπως φαίνεται, ωστόσο,από την ιστοσελίδα macedonia-timeless.com οι γείτονες πρόσθεσαν μπροστά από το «Macedonia Timeless» που φαινόταν στην φωτογραφία της πρώτης σελίδας τη λέξη «North».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων και η τοποθέτηση του ΥΠΕΞ
Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ μόλις είχε αποκαλυφθεί ότι η γειτονική χώρα διαφημιζόταν ως «Μακεδονία» είχε εκδώσει ανακοίνωση τονίζοντας τα εξής: «Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου “Μακεδονία” από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της Νέας Δημοκρατίας. Ότι μετά την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν “μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”, ο όρος “Βόρεια” απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί» .

Επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα είχε εξαπολύσει και το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την ιστοσελίδα του τουριστικού οργανισμού των Σκοπίων που αναφέρει την γειτονική χώρα σκέτη «Μακεδονία».

«Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι γείτονες την ακυρώνουν στην πράξη χρησιμοποιώντας επισήμως το όνομα Μακεδονία.

Για τον κ. Τσίπρα βέβαια πέρα βρέχει. Τα έδωσε όλα τώρα δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα προσχήματα», ανέφερε το ΚΙΝΑΛ.

Το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για μια ακόμα φορά να γίνει ουρά των κίτρινων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική της. Επιλέγει να αγνοεί για προφανείς λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης το γεγονός ότι όλη η υφήλιος αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, ότι αυτή έχει αλλάξει εκατοντάδες ονομασίες θεσμών και κτηρίων ώστε να αντιστοιχούν στη νέα ονομασία και συνεχίζει, και ότι ήδη από τις 15 Μαΐου έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αλλάξει η τουριστική της εκστρατεία για να είναι σύμφωνη με τη νέα της ονομασία». 

Πηγή: tanea

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok