Τ. Θεοδωρικάκος: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δήμους που επλήγησαν και αποζημιώσεις

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 12:47

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ανέφερε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν η ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής και με τη συνδρομή και του στρατού θα παρασχεθούν γεννήτριες στους φορείς της αυτοδιοίκησης, ενόσω θα αποκαθίστανται τα δίκτυα. Συμπλήρωσε ακόμα ότι έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από την αυτοδιοίκηση για να προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων προς τους πληγέντες που θα καλυφθούν «με εντολή του πρωθυπουργού», ενώ ειδική ενίσχυση θα δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στους τρεις δήμους (Ν. Προποντίδας, Κασσάνδρας, Σιθωνίας) που επλήγησαν από την φονική κακοκαιρία:

«Έχει υπάρξει παρέμβαση στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, τον κ. Μανουσάκη, και περιμένουμε τις ενέργειές τους, προκειμένου να γίνει όσο γίνεται νωρίτερα η αποκατάσταση του ρεύματος, αλλά έχει ήδη παρέμβει με εντολή του πρωθυπουργού και το τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων -μια εντολή επίσης του ΥΕΘΑ του κ. Παναγιωτόπουλου- ο στρατός να παρέχει γεννήτριες σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια και τους τρεις δήμους.

«Έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και των σπιτιών και των επιχειρήσεων και του συνόλου των υποδομών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των δήμων», είπε ακόμα ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Με εντολή του πρωθυπουργού θα καλυφθούν κανονικά οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από αυτήν τη φυσική καταστροφή και το ΥΠΕΣ θα ενισχύσει με έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους τρεις δήμους που έχουν πληγεί».

Ο κ. Θεοδωρικάκος μετείχε νωρίτερα σε σύσκεψη στο δημαρχείο Ν. Προποντίδας, παρουσία του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Καράογλου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Ν. Προποντίδας Μανώλη Καρρά. Στη σύσκεψη μετείχε κατά την έναρξή της και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είχε πάρει μέρος σε προηγούμενη σύσκεψη και είχε επιστρέψει στο δημαρχείο, αφού προηγουμένως επιθεώρησε ζημίες στην περιοχή.

«Έχουν γίνει δύο συσκέψεις στην περιοχή, έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε ότι από χθες τη νύχτα ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις την πυροσβεστική, τα συνεργεία πολιτικής προστασίας της ΠΚΜ και των τριών δήμων, την Αστυνομία και το Λιμενικό, «χάρη στις οποίες δεν θρηνήσαμε άλλα θύματα και ήταν σχετικά πιο μειωμένες οι απώλειες σε υποδομές».

«Δυστυχώς, βέβαια, έχουν χαθεί έξι συνάνθρωποι μας σε αυτή την τραγική κατάσταση», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok