Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους - Δημόσια συγγνώμη απαιτούν οι γονείς

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 15:54
Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους - Δημόσια συγγνώμη απαιτούν οι γονείς

Πειθαρχική έρευνα για τον ιατροδικαστή στην υπόθεση του 11μηνου νεκρού βρέφους στου Ζωγράφου ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ο κ. Τσιάρας ζήτησε από τον κ. Καρακούκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος εκ μέρους του ιατροδικαστή που διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στο άψυχο κορμάκι του παιδιού και ο οποίος διαπίστωσε κακοποίησή του. 

Παράλληλα, σε δηλώσεις προχώρησε ο δικηγόρος των γονέων του νεκρού βρέφους, Αναούρ Μπάκρι, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.

«Η δοκιμασία που πέρασαν οι συμπατριώτες μου... Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πέρασαν οι άνθρωποι αυτοί. Φτάσαμε στη δικαίωση ύστερα από τόσες ημέρες. Με τον δικό μας ιατροδικαστή, με τη συμβολή της Αστυνομίας, που έψαξε να βρει την αλήθεια, και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά. Έκανα τα παράπονά μου για τις ατυχείς δηλώσεις των ιατροδικαστών. Ενώ τον συγχώρεσε ο συμπατριώτης μου, εγώ θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους. Θα πρέπει να πληρώσει για όλη αυτή την ταλαιπωρία. Να ζητήσει ο Μπουζιάνης δημόσια συγγνώμη και θα τελειώσει εκεί η ιστορία», σημείωσε. 

«Ήταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν, έλεγα. Είναι δυνατόν 10 μηνών το κοριτσάκι μου να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου», ανέφερε από τη μεριά του ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στο Open TV, ενώ για τη σύζυγό του, η οποία εγκυμονεί, επεσήμανε: «Πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίκα μου. Ήταν σίγουρη πάντως ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας».

Η οικογένεια έφθασε στη Μόρια μέσω Τούρκων δουλεμπόρων από τα παράλια της Τουρκίας, έδωσε 800€ το κεφάλι στους διακινητές και πλέον επιθυμεί να πάει στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή.

Για το άλλο παιδί της οικογένειας και το παιδάκι του ξαδέλφου του, που ζούσαν στο ίδιο σπίτι το τελευταίο διάστημα, ο δικηγόρος είπε: «Και τα άλλα παιδάκια, τα μάζεψαν όλα με συνοπτικές διαδικασίες και τα πήραν. Όταν συνειδητοποίησε το παιδάκι ότι πήραν τον πατέρα και τη μητέρα του ήταν αποσβολωμένο. Δεν θα το ξεχάσει ποτέ».

Τέλος, για το πώς έφτασε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια είπε: «Η Ελληνική Αστυνομία ήταν αυτή που μας πίστεψε πρώτη. Προς τιμήν της, ήταν αυτή που δεν πίστεψε εξαρχής το σενάριο κι έσπευσε να ψάξει την ιστορία, που θα μπορούσε απλά να πάρει το πόρισμα και να στείλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα και την υπόθεση στο συρτάρι».

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok