Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 14:55
Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης

Τον θάνατο του πρώην Ολυμπιονίκη, Λεωνίδα Πελεκανάκη, θρηνεί η ελληνική ιστιοπλοΐα. Την Πέμπτη (14/01) «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε εδώ και περίπου δύο μήνες με τον κορωνοϊό.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα του αθλήματος που αγάπησε και πρόσφερε σημαντικές διακρίσεις στην χώρα. Όπως έγινε γνωστό δεν αντιμετώπιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα και μέχρι και τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962 και από μικρός βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Το παλμαρέ του ήταν γεμάτο από διακρίσεις. Σε τρίγωνο και ανοικτή θάλασσα. Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες.

Ο θρύλος της παγκόσμιας ιστιοπλοϊας Τάσος Μπουντούρης μίλησε στον Alpha για τον τρόπο με τον οποίο κόλλησε τον ιό ο φίλος του και εμφανίστηκε έξαλλος με τους αρνητές του COVID-19.

«Με τα ζόρι σας μιλάω. Όχι για εσάς, για την οδύνη και τη λύπη που νιώθουμε» είπε αρχικά και συνέχισε: «Η κορούλα του πέρασε μια μικρή γρίπη και κόλλησε με δέκατα τον φίλο μας τον Λεωνίδα. Η κορούλα του δεν είχε γρίπη, είχε κορωνοϊό. Έτσι λοιπόν, αφού τον απείλησα και τον φόβισα, πήγε στο νοσοκομείο. Πράγματι, την επόμενη ημέρα πήγε. Τον έβλαψε στους πνεύμονες, αλλά κέρδιζε σιγά - σιγά τον κορωνοϊό. Ξαφνικά με μια μόλυνση από το νοσοκομείο, παρέλυσε και διασωληνώθηκε. Και έτσι πήγαμε προς το χειρότερο. Έδωσε μάχες πάνω από έναν μήνα, όμως υπήρχε βλάβη στα νεφρά του», ανέφερε σχετικά ο Τάσος Μπουντούρης.

«Πάμε προς καλά. Παλεύει. Την μια ημέρα παραπάνω την άλλη παρακάτω. Και μετά από τον ιό και τις λοιμώξεις, του ήρθε και μια γρίπη καινούρια, ανέβηκε ο πυρετός στα μέγιστα κι έτσι έφυγε το παλικάρι μας» λέει.

Παράλληλα, ο κ. Μπουντούρης τα έβαλε με τους αρνητές του κορωνοϊού.

«Εγώ θα σας σοκάρω τώρα. Δεν θέλω να βάλει κανείς μάσκα. Να πηγαίνουν στις εκκλησίες 400 άτομα, στα ασανσέρ 50 άτομα. Δεν υπάρχει ο ιός. Αυτό πρέπει να πιστέψουμε; Εδώ έφυγε Ολυμπιονίκης από τον ιό. Να προσέξουν οι Έλληνες. Δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας ότι ο ιός είναι δίπλα μας; Ότι μας φοβίζει, μας ταλαιπωρεί; Έφυγε Ολυμπιονίκης! 58 χρονών θηρίο και τον έκανε ο ιός… να τον θάψουμε. Είναι φτωχότερος πλέον ο Ολυμπισμός», τόνισε.

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της τραγικής είδησης η ομοσπονδία του αθλήματος που εκπροσώπησε εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα θρηνεί σήμερα το θάνατο ενός καλού ανθρώπου και ενός μεγάλου αθλητή, Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη.

Ο Λεωνίδας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τίμησε με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Λεωνίδα στη δίμηνη μάχη του στο νοσοκομείο, καθώς και στην άγρυπνο φρουρό του, την αδερφή του Ιωάννα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο. απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok