Προφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του

Σάββατο, 01 Μαΐου 2021 18:50

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, μετά τη σημερινή πολύωρη απολογία τους ενώπιον του 30ού τακτικού ανακριτή. Ελεύθερος αφέθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος στην υπόθεση που βαρύνεται για πλημμεληματική κατοχή ναρκωτικών.

Ο παρουσιαστής και οι δυο συγκατηγορούμενοί του αρνήθηκαν τις κατηγορίες εναντίον τους, σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον της οικείας του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεπαρουσιαστής φέρεται να σκηνοθέτησε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του στις 16 Απριλίου και την έκρηξη στις 22 Απριλίου. Ειδικότερα, φέρεται να ανέθεσε την υλοποίηση του σχεδίου στους δύο συγκατηγορούμενούς του, τον 48χρονο Γ.Σ. και τον 42χρονο Γ.Π.

Σκοπός του, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας, ήταν να ασκήσει πίεση στις αρχές να του επαναφέρουν την αστυνομική φρουρά που του αφαιρέθηκε λίγο καιρό πριν.

Οι συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή που βαρύνονται και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων που, όπως λένε, καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Επέμειναν, δε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική του συνοδεία.

«Στο σημείο της συμπλοκής με τους αστυνομικούς βρέθηκε τσάντα στην οποία υπήρχε το dna μου. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή ανέφερα στην προανακριτική μου κατάθεση πως η συγκεκριμένη τσάντα ήταν στο κανάλι και πράγματι την έχω κουβαλήσει. Τρανή απόδειξη αυτού ότι βρέθηκε το dna μου στον ιμάντα συγκράτησης αυτής. Όμως, στην τσάντα βρέθηκαν τρεις γενετικοί τύποι (dna) και ο δικός μου σε καμία περίπτωση δεν βρέθηκε εντός της τσάντας. Γεννάται επομένως το ερώτημα: είναι δυνατόν να έχω ανοίξει την τσάντα για να πάρω και να χρησιμοποιήσω ό,τι αυτή μπορεί να περιέχει χωρίς να υπάρχει το dna μου εντός αυτής; Μήπως είναι άλλο το πρόσωπο που τη χρησιμοποίησε εκείνη την ημέρα;».

«Η όλη δικογραφία έχει σχηματισθεί και βασίζεται στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Ωστόσο, όπως ενδελεχώς αναφέρεται στις εκθέσεις των άρσεων τηλεφωνικού απορρήτου, σε κανένα χρονικό σημείο δεν βρίσκομαι στις επιθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι στο διαβιβαστικό της αστυνομίας ξέχασαν να κάνουν αναφορά αυτής της λεπτομέρειας».

«Η μηχανή έχει ηλεκτρολογικό πρόβλημα»

«Κατασχέθηκε μηχανή μάρκας Yamaha XT, η οποία και δήθεν φέρεται ότι ήταν στην επίθεση κατά των αστυνομικών. Από το βιντεοληπτικό υλικό που ενυπάρχει στη δικογραφία, η μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση φέρει μπροστινό φωτισμό με στρογγυλό φανάρι, σε αντίθεση με τη μηχανή μου η οποία έχει τετράγωνα φώτα. Επίσης, είναι χρώματος μπλε, ενώ οι μάρτυρες αστυνομικοί αναφέρουν μαύρη μοτοσυκλέτα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η μηχανή μου έχει καμένη πλεξούδα ηλεκτρικών με αποτέλεσμα να μην ανάβουν τα φώτα και να υπάρχει διαρροή στα ηλεκτρικά.

»Όσοι την κατέσχεσαν ως προϊόν εγκλήματος και την αναγνώρισαν δε ετεροχρονισμένα (!!!) δεν σκέφτηκαν να τσεκάρουν αν η μηχανή δουλεύει. Αν το είχαν κάνει θα είχαν καταλάβει ότι πρώτον δεν έχει φώτα και δεύτερον σβήνει μετά από κάποιο διάστημα λειτουργίας. Επομένως, δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή της επίθεσης κατά των αστυνομικών».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok