Με δεύτερη επιστολή προς την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης, ζητεί την άρση της ασυλίας του, ενώ και οι δικηγόροι του φαίνεται ότι ζητούν από την εισαγγελία των Βρυξελλών να εξετάσει τον ευρωβουλευτή άμεσα, πριν δηλαδή την άρση της ασυλίας του, η οποία δεν θα γίνει νωρίτερα από τις 30 Μαΐου, καθώς το αίτημα πρέπει να περάσει από τη νομική επιτροπή και στη συνέχεια να μπει στην Ολομέλεια. Εισηγητής θα οριστεί στις 8 Μαΐου, με τον Ευρωβουλευτή να γνωρίζει αυτή τη στιγμή ότι έχει δεμένα τα χέρια του, καθώς περιμένει πότε θα τον καλέσουν για κατάθεση. Επιπλέον, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να πάρει στα χέρια του τη δικογραφία, όσο και αν προσπάθησαν οι Βέλγοι δικηγόροι του. Μετά την άρση της ασυλίας θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου, όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο αντιμέτωπος με τις βαριές κατηγορίες της καταγγέλλουσας, πρώην υπαλλήλου του Ευρωκοινοβουλίου και νυν στελέχους της νομικής υπηρεσίας της Κομισιόν, Ελένης Χρονοπούλου.
Η καταγγελία ωστόσο, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς φαίνεται πως «άνοιξαν στόματα» και για άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές του ευρωβουλευτή. Πρόκειται για άλλα δύο πρόσωπα που εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια στο γραφείο του φέρονται να τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά.
Οι καταγγελίες αυτές, ωστόσο, δεν έχουν πάρει νομική μορφή.
Στα τέλη του 2019 μία άλλη γυναίκα απευθυνόταν στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου για να καταγγείλει κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο άνθρωπο. Ηταν ένα νεαρό κορίτσι λίγο παραπάνω από 20 ετών, που δούλευε ως ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη.
Εκείνη την περίοδο τον ακολουθούσε στις δραστηριότητές του και κυρίως στις συνεντεύξεις του σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, καθώς ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της είχε αναθέσει τον ρόλο της φωτογράφου του. Στην καταγγελία της, σύμφωνα με πληροφορίες, γινόταν λόγος για εργασιακό μπούλινγκ, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της από τον ευρωβουλευτή.
Την ίδια περίπου περίοδο στο αρμόδιο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου απευθύνθηκε και ένας άντρας, ο τότε υπεύθυνος του γραφείου του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για εργασιακό μπούλινγκ που δεχόταν από τον νεόκοπο πολιτικό στον χώρο εργασίας του. Ηταν ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη νεαρή κοπέλα ώστε να συνεργαστεί με το γραφείο.
Η Βελγίδα δικαστής θα περιμένει το «πράσινο φως» από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα: Την άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη.
Η Ελένη Χρονοπούλου έχει δώσει δύο καταθέσεις. Την πρώτη τον Ιανουάριο του 2020, όταν κατήγγειλε τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό από άνθρωπο εξουσίας, όπως είπε, και τη δεύτερη τον Μάιο του 2020, όπου έδωσε το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη ως το πρόσωπο που την κακοποίησε.
Ο Ευρωβουλευτής, όμως, τότε δεν μπορούσε να συλληφθεί, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Αντίθετα, οι Βέλγοι αστυνομικοί θα του είχαν περάσει χειροπέδες αν είχε δοθεί το όνομά του από την πρώτη στιγμή, με την καταγγελία στις Αρχές.
Ο Αλέξης Γεωργούλης επικοινωνεί αυτή τη στιγμή με ελάχιστα πρόσωπα. Τους δικηγόρους του σε Ελλάδα και Βέλγιο, την οικογένειά του και τους στενούς του φίλους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα και χαράσσει ήδη την υπερασπιστική του γραμμή για το τι συνέβη, όπως ο ίδιος υποστηρίζει τον Ιανουάριο του 2020 μεταξύ εκείνου και της Ελένης Χρονοπούλου. Επιμένει ότι δεν διέπραξε βιασμό, ούτε ξυλοδαρμό.