Handelsblatt για Ελληνικό: Το αεροδρόμιο «φάντασμα» αποτελεί έναυσμα για νέα εκκίνηση

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 10:34

Η επένδυση στο Ελληνικό, το οποίο χαρακτηρίζει ως αεροδρόμιο «φάντασμα» όπου δεν έχει προσγειωθεί αεροσκάφος εδώ και 17 χρόνια, απασχολεί τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία τονίζει ότι «ένα σύμβολο στασιμότητας θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για μια νέα εκκίνηση».

«Για σχεδόν 17 χρόνια δεν έχει προσγειωθεί εδώ αεροπλάνο, αλλά τα σήματα παραμένουν: "Εγχώριες Αφίξεις", "Διεθνείς Αναχωρήσεις". Οι τερματικοί σταθμοί δεν υφίστανται. Στους διαδρόμους, αγριόχoρτα ξεπροβάλλουν μέσα από τις ρωγμές του σκυροδέματος. Ένα παλιό jumbo της χρεοκοπημένης Ολυμπιακής σαπίζει.

Το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, αυτό το αεροδρόμιο «φάντασμα», ενσαρκώνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την οικονομική παρακμή και το πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδας. Όμως, πλέον, κάτι κινείται» γράφει αρχικά η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει με τη σημείωση ότι «μια διεθνής κοινοπραξία υπό την ηγεσία του ελληνικού ομίλου ακινήτων Lamda Development σχεδιάζει επενδύσεις περίπου 8 δισ. για την ανάπλαση του χώρου. Ένα σύμβολο στασιμότητας θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για μια νέα εκκίνηση».

Στη συνέχεια φιλοξενείται δήλωση του Οδυσσέα Αθανασίου, διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development.

«Με την ανάπτυξη του Ελληνικού η τράπουλα ανακατεύεται ξανά, το έργο σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή για την Ελλάδα».

afixeis

«Η περιοχή αποτελεί ένα μοναδικό φιλέτο, μια και καμία άλλη πρωτεύουσα στην Ευρώπη δεν έχει να προσφέρει κάτι αντίστοιχο», παρατηρεί η Handelsblatt και εξηγεί:

«620 εκτάρια γης, μια περιοχή τρεις φορές μεγαλύτερη από το Πριγκιπάτο του Μονακό, μόλις 10 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, μιας πόλης 4 εκατ. κατοίκων, ένας χώρος που βρίσκεται στις ακτές του Σαρωνικού. Εδώ οι επενδυτές θέλουν να χτίσουν περίπου 8.000 διαμερίσματα, πολλά ξενοδοχεία, εμπορικό και συνεδριακό κέντρο, εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητισμού, μαρίνα και καζίνο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το μεγαλύτερο πάρκο δίπλα στη θάλασσα ανά τον κόσμο, ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας και ένας από τους μεγαλύτερους οικιστικούς πύργους στη Μεσόγειο».

Το κόστος των έργων κατασκευής υπολογίζεται στα 1,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την κοινοπραξία, και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται εντός 12ετίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με στοιχεία του ΙΟΒΕ, που επικαλείται η εφημερίδα, στη διάρκεια της κατασκευής αναμένεται να δημιουργηθούν 10.000 θέσεις εργασίες και μετά την ολοκλήρωση του έργου άλλες 75.000.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok