Super φορολοταρία: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 100.000 ευρώ για 12 υπερτυχερούς

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 12:54
Super φορολοταρία: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 100.000 ευρώ για 12 υπερτυχερούς

Ένα σούπερ Χριστουγεννιάτικο μποναμά θα λάβουν 12 υπερτυχεροί που θα δουν το ποσό των 100.000 ευρώ ο καθένας να πιστώνεται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Πως θα συμβεί αυτό; Με την σούπερ φορολοταρία που θα πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ το τελευταίο δεκαήμερο του τρέχοντος έτους, από την οποία θα προκύψουν οι 12 μεγάλοι νικητές που θα κερδίσουν το προαναφερθέν ποσό, αλλά και πολλοί ακόμη που θα λάβουν από 1.000 ευρώ. Ο αριθμός των τυχερών αυτής της κατηγορίας θα προσδιοριστεί από το συνολικό χρηματικό ποσό που παρέμεινε αδιάθετο κατά τις μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο.

Στη σούπερ φορολοταρία θα μπουν όλοι εκείνοι οι φορολογούμενοι που μέσα στο 2022 χρησιμοποίησαν για την καθημερινές τους συναλλαγές ηλεκτρονικό χρήμα, κοινώς θα συμμετέχουν αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν από κάθε πολίτη, κατά τις 11 μηνιαίες κληρώσεις που θα έχουν πραγματοποιηθεί από το Φεβρουάριο έως και το Δεκέμβριο του τρέχοντος ημερολογιακού έτους.

Φυσικά η τακτική κλήρωση του Δεκεμβρίου θα γίνει κανονικά, προφανώς σε προγενέστερη ημερομηνία και δεν σχετίζεται με τη super φορολοταρία και τα ποσά που θα διανεμηθούν απ’ αυτή.

Το ποσό των 100.000 ευρώ που θα δοθεί από την φορολοταρία της ΑΑΔΕ θα είναι εντελώς αφορολόγητο, δεν θα αποτελεί εισόδημα και δεν θα υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Από τη μεγάλη ετήσια κλήρωση θα εξαιρεθούν όσοι έχουν κερδίσει έπαθλο της τάξης των 50.000 ευρώ σε παλαιότερες μηνιαίες κληρώσεις, ωστόσο θα μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά του χρόνου.

Ως γνωστόν σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται πεντακόσιοι 556 τυχεροί λαχνοί ως εξής: 1 που κερδίζει 50.000 ευρώ, 5 που κερδίζουν από 20.000 ευρώ, 50 που κερδίζουν από 5.000 ευρώ και 500 που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων του ενός λαχνών που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και, εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό. Σε τέτοια περίπτωση η λίστα συμπληρώνεται με τους επόμενους λαχνούς, μέχρι τη συμπλήρωση των 556 επάθλων.

Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη είναι οι 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα. Για κάθε 1 ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται 1 λαχνός, ωστόσο προβλέπονται μπόνους.

Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν

Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

Αντιθέτως, φορολογούμενοι με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν 1 λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις παραπάνω προσαυξήσεις.

Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η φορολογική διοίκηση, τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

A) Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής και

B) Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι.

Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στο λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος. Στους πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία 3 μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok