Η Angelini Pharma εξαγοράζει την Arvelle Therapeutics

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 12:46
Η Angelini Pharma εξαγοράζει την Arvelle Therapeutics

Η Angelini Pharma, μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία που αποτελεί μέρος του ιδιωτικού Ιταλικού Ομίλου Angelini - και η Arvelle Therapeutics, μια εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων με έδρα την Ελβετία που επικεντρώνεται στην παροχή καινοτόμων θεραπειών σε ασθενείς που πάσχουν από διαταραχές του ΚΝΣ, ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει μια οριστική συμφωνία συγχώνευσης σύμφωνα με την οποία η Angelini Pharma θα αποκτήσει την Arvelle Therapeutics με συναλλαγή συνολικής αποτίμησης αξίας που φτάνει τα 960 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την κανονιστική έγκριση, θα πληρωθούν 610 εκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια, και υπό την προϋπόθεση ότι το cenobamate επιτυγχάνει συγκεκριμένους στόχους εσόδων, θα καταβληθούν τα επιπλέον 350 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την εξαγορά της Arvelle Therapeutics από την Angelini Pharma, η Angelini Pharma θα έχει την αποκλειστική άδεια εμπορίας του cenobamate στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης (Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο). Η Angelini σκοπεύει να κυκλοφορήσει το cenobamate μετά από έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), η οποία αναμένεται το 2021.

Από την ίδρυσή της το 2019, η Διοίκηση της Arvelle επικεντρώθηκε στο να φέρει το cenobamate σε άτομα με επιληψία στην Ευρώπη, δημιουργώντας παράλληλα σημαντική αξία για τους μετόχους. Έχουν συνεργαστεί στενά με τους Ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς φορείς για να ολοκληρώσουν την αίτηση άδειας κυκλοφορίας και έχουν προετοιμαστεί επιτυχώς για την κυκλοφορία, δημιουργώντας έναν οργανισμό σε όλη την Ευρώπη και διασφαλίζοντας την ετοιμότητα της κυκλοφορίας σε βασικούς επιχειρησιακούς τομείς.

Το cenobamate είναι ένα πολλά υποσχόμενο καινοτόμο φαρμακευτικό σκεύασμα από το MHRA του Ηνωμένου Βασιλείου για τη θεραπεία ενηλίκων των ανθεκτικών στα φάρμακα επιληπτικών κρίσεων εστιακής έναρξης. Το cenobamate είναι ένα μικρό μόριο με έναν μοναδικό διπλό συμπληρωματικό
μηχανισμό δράσης. Δρα θετικά ρυθμίζοντας το κανάλι ιόντων γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABAA) και αναστέλλοντας τα τασεο-εξαρτώμενα κανάλια νατρίου. Βασικά ευρήματα μελέτης κατέδειξαν την κλινική αποτελεσματικότητα του cenobamate, δείχνοντας μια σημαντική μεγαλύτερη μείωση στη μέση συχνότητα των επιληπτικών κρίσεων και περισσότερους ασθενείς να επιτυγχάνουν κατά 50% ή μεγαλύτερη μείωση της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Το cenobamate έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις Ηνωμένες Πολιτείες ως φάρμακο κατά της επιληψίας (ASM) για τη θεραπεία επιληπτικών κρίσεων μερικής έναρξης (εστιακή έναρξη) σε ενήλικες.

«Είναι η πιο σημαντική επένδυση στην ιστορία του Ομίλου μας» - σχολίασαν οι Thea Paola Angelini και Sergio Marullo της Condojanni, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Angelini Holding, αντίστοιχα - «και είναι η επιβεβαίωση της δέσμευσης των μετόχων στην φαρμακοβιομηχανία, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη μας επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή η εξαγορά αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στην πορεία ανάπτυξης μας, καθώς μας οδηγεί οριστικά στην πολυεθνική διάσταση, στην οποία προσανατολίζονται τώρα όλες οι εταιρείες του Ομίλου Angelini.

Είμαστε υπερήφανοι που, για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε ένα σημαντικό και πολυπόθητο περιουσιακό στοιχείο, το οποίο μας ενδυναμώνει και μας τοποθετεί μεταξύ των σημαντικότερων παικτών της αγοράς».

«Στην Angelini Pharma, είμαστε ενθουσιασμένοι που υπογράφουμε αυτήν την πολλά υποσχόμενη συμφωνία και είμαστε εντυπωσιασμένοι για τη δέσμευση και το έργο που έχουν αναλάβει οι συνεργάτες μας στην Arvelle τα τελευταία χρόνια. Συμμεριζόμαστε την ίδια κουλτούρα που θέτει στο επίκεντρο τον ασθενή και την ίδια συμπεριφορά ευελιξίας », λέει ο Pierluigi Antonelli, CEO Angelini Pharma. «Αυτή η συνεργασία θα μας ωθήσει σε έναν κορυφαίο Ευρωπαϊκό Όμιλο, σε μία καλή θέση για την αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών με διαφορετικές διαταραχές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (CNS) μέσω ενός καινοτόμου χαρτοφυλακίου, διακριτικών ιατρικών δυνατοτήτων και εκτεταμένης εμπορικής παρουσίας, επίσης μέσω του ανοίγματος θυγατρικών σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σκανδιναβικές χώρες και Ελβετία, έως το 2022».

«Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει στην Arvelle και για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει τα τελευταία δύο χρόνια στην προσπάθεια να φέρουμε το cenobamate σε άτομα που πάσχουν από επιληψία στην Ευρώπη», δήλωσε ο Mark Altmeyer, Πρόεδρος &Διευθύνων Σύμβουλος της Arvelle Therapeutics. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια εξαιρετική στρατηγική ταύτιση με την Angelini Pharma και πιστεύουμε ότι η εξαγορά της Arvelle και η κυκλοφορία του cenobamate μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση του στόχου τους να γίνουν κορυφαίοι παίκτες στην θεραπευτική κατηγορία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ)».

Η SK Biopharmaceuticals, μια παγκόσμια καινοτόμος φαρμακευτική εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κορέας, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει το 12% της μετοχής που κατέχει στην Arvelle Therapeutics, στην Angelini Pharma. Η SK Biopharmaceuticals θα παραμείνει υπεύθυνη για τη λήψη όλων των πληρωμών που κληρονομήθηκαν από τη συμφωνία άδειας που υπεγράφη μεταξύ της Arvelle Therapeutics και της SK Biopharmaceuticals τον Φεβρουάριο του 2019. Επιπλέον, οι πληρωμές μεριδίου εσόδων που οφείλονται σε ορισμένους από τους μετόχους της Arvelle θα αναληφθούν από την Angelini Pharma.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε μια νέα επαγγελματική σχέση με την Angelini Pharma που θα επιτρέψει σε όλους μας να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά στην κυκλοφορία του cenobamate στην Ευρώπη, όπως υποσχεθήκαμε στην κοινότητα Επιληψίας», δήλωσε ο Δρ. Jeong Woo Cho, Διευθύνων Σύμβουλος της SK Biopharmaceuticals. «Αυτό σηματοδοτεί την αρχή όχι μόνο μιας νέας σχέσης με την Angelini, αλλά και το έτος της εισόδου μας στην ευρωπαϊκή αγορά. Η SK Biopharmaceuticals θα συνεχίσει τις προσπάθειές της με τους συνεργάτες μας για να προσφέρει μια νέα θεραπευτική επιλογή σε ασθενείς παγκοσμίως».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok