Το ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» ξεκινά και επίσημα τη λειτουργία του

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 14:59
Το ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» ξεκινά και επίσημα τη λειτουργία του

Το κοινωφελές Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» ξεκινά πλέον επίσημα τη λειτουργία του, στοχεύοντας να στηρίξει την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας μέσα από έργα πάνω σε σημαντικούς άξονες δράσης. Συγκεκριμένα, σκοπός του Ιδρύματος είναι η υποστήριξη και προώθηση του αθλητικού ιδεώδους, της υγείας, της παιδείας, καθώς και η προαγωγή του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής συνείδησης και της αειφόρου ανάπτυξης. Οι άξονες αυτοί αντικατοπτρίζουν τα ευρύτερα ενδιαφέροντα του αλησμόνητου Παύλου Γιαννακόπουλου, καθώς και τους τομείς στους οποίους διακρίθηκε στη ζωή του.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν αυτοδημιούργητος και αυθεντικός, υπήρξε ένας διορατικός επιχειρηματίας, ενώ χαρακτηριζόταν από έντονη κοινωνική ευαισθησία. Βίωσε δύσκολα παιδικά χρόνια και γι’ αυτό η προσφορά στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, αποτελούσε πάντα προτεραιότητα για εκείνον. Σήμερα, εις μνήμην της σημαντικής προσφοράς του ανθρώπου και επιχειρηματία Παύλου Γιαννακόπουλου, το Ίδρυμα αποσκοπεί στο να συνεχίσει την αξιοθαύμαστη αξιακή πορεία του και να αποτελέσει ένα φάρο δημιουργίας και αλληλεγγύης για την ελληνική κοινωνία, διαφυλάσσοντας τις αξίες μας από γενιά σε γενιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την ίδρυσή του έως και σήμερα, το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» έχει αναλάβει μια σειρά από έργα για την υγεία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα παρέχει και σημαντικές υποτροφίες σε ετήσια βάση για ανώτατες σχολές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτσι, μέσα στο 2022 αναμένεται να ολοκληρωθούν σημαντικές δωρεές για την αναβάθμιση χώρων στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά και στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, θα παραδοθεί σημαντικός εξοπλισμός για 2 κλινικές στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», ενώ θα γίνει ολική ανάπλαση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης του Γυμνασίου στην Αστυπάλαια. Επιπλέον, το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα παρέχει έξι υποτροφίες σε φοιτητές της Φαρμακευτικής Σχολής, της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ.

Το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα παραμένει διαθέσιμο για όποιον επιθυμεί να συμβάλλει στο έργο του, είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε φορείς ή άλλους οργανισμούς. Ταυτόχρονα, η Διοικητική Ομάδα του Ιδρύματος με Πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλο, θα λαμβάνει και θα αξιολογεί αιτήματα και θα προχωρά σε δωρεές, ενώ σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες και επιστημονικούς συνεργάτες, θα διασφαλίζεται ότι οι δράσεις, τα προγράμματα και οι ενισχύσεις που υλοποιούνται, θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Στην επίσημη παρουσίαση του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος» που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος με ιδιαίτερη συγκίνηση, ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν οικουμενικός, ήταν προσωπικότητα που ένωνε. Και χαίρομαι γιατί σήμερα που τον τιμούμε, είναι όλοι εδώ, από τον πολιτικό κόσμο, την υγεία, τον αθλητισμό. Όσοι τον έζησαν από κοντά, αναγνώριζαν τον άνθρωπο Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον Παύλο της ανάγκης και της αγάπης, της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς. (…) Η διάθεσή του για κοινωνική προσφορά ήταν ανεξάντλητη. Θυμάμαι που τον ρωτούσα συχνά: «Γιατί τα κάνεις όλα αυτά; Πώς πήρες την απόφαση να βοηθήσεις τον τάδε;». Και μου απαντούσε ότι «στη ζωή του ο άνθρωπος πρέπει να προσφέρει κοινωνικό έργο», ειδικά όταν έχει μεγαλώσει σε τόσο δύσκολες εποχές και έχει δώσει τον αγώνα για την επιβίωση. Έτσι, δεν θα μπορούσα εγώ, όταν ανέλαβα πια τις τύχες της ΒΙΑΝΕΞ και του Παναθηναϊκού, να μην συνεχίσω το κοινωφελές του έργο. Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι η δημιουργία ενός ιδρύματος, αφιερωμένου στον άνθρωπο, την προαγωγή της υγείας και του αθλητικού ιδεώδους. Γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε σήμερα, το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος, προκειμένου η εμβληματική πορεία του πατέρα μου να συνεχίσει να αποτελεί φάρο δημιουργίας και αλληλεγγύης για την κοινωνία».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος σημείωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι, μέσα από την ίδρυση και λειτουργία του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», η οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, και πρωτίστως ο αγαπημένος του γιος Δημήτρης, θα συνεχίσουν την μεγάλη παράδοση του «γενάρχη» τους και έτσι θα τιμήσουν και την όλη πολύτιμη «κληρονομιά» του στο μέλλον, στηρίζοντας και την κοινωνία μας. Όπως είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι πραγματικοί και ανιδιοτελείς φίλοι του Παύλου Γιαννακόπουλου θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή την προοπτική».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του: «Θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την πρωτοβουλία να συσταθεί το ίδρυμα αυτό. Άξιζε πράγματι ο Παύλος Γιαννακόπουλος για όσους τον γνωρίζαμε, να έχει ένα Ίδρυμα στο όνομά του και οι πολλές και καλές πράξεις που έκανε εν ζωή να συνεχίζονται ακόμα κι αν έχει φύγει. Διότι έτσι το καλό παράδειγμα αυτού του σπουδαίου πατριώτη, αυτού του καλού οικογενειάρχη, αυτού του σπουδαίου επιχειρηματία, αλλά το κυριότερο αυτού του πραγματικά καλού ανθρώπου να συνεχίζεται και για τις επόμενες γενιές και να κινητροδοτεί και άλλους να ακολουθήσουν αυτά τα σημαντικά βήματα. Μεταφέρω τέλος και τις θερμότατες ευχές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επιτυχία του Ιδρύματος, και φυσικά το Κράτος θα είναι «παρών» στις προσπάθειές του».

Ο κ. Διονύσης Φιλιώτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΣΕΒ - ΛΙΛΛΥ και φίλος του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου, προχώρησε επίσης σε σύντομο χαιρετισμό, όπου είπε μεταξύ άλλων: «Με συγκίνηση χαιρετίζω την απόφαση του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος προβαίνει με όλη του την οικογένεια στο πλευρό του στα εγκαίνια της λειτουργίας του Ιδρύματος που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αλησμόνητου πατέρα του. (…) Πιστεύω ότι το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα αποτελέσει την επάξια συνέχεια των δραστηριοτήτων και των οραμάτων του καλού μου φίλου».

Τέλος, ο Δρ. Αντώνης Αυγερινός, Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», ανέφερε για το νέο κοινωφελές Ίδρυμα: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος οδεύοντας προς την αιωνιότητα θα έλεγα ότι ενσαρκώνει όλες αυτές τις προϋποθέσεις που κάνουν το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» να έχει εκ προοιμίου μία έντονη κοινωνική συνείδηση. Και σήμερα όλοι εμείς εδώ έχουμε το χρέος να αξιοποιήσουμε τις αρετές του και να γίνουμε οι οδοδείκτες μιας κοινωνικής ανάπτυξης και αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και προσφοράς. Αυτά ήταν τα δικά του πραγματικά οράματα και θα τα υπηρετήσουμε».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok