Συνεργασία Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και SIEMENS Healthineers για την Πληροφορική στο χώρο της Υγείας

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 13:08
Συνεργασία Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και SIEMENS Healthineers για την Πληροφορική στο χώρο της Υγείας

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και η Siemens Healthineers ανακοινώνουν μια από τις μεγαλύτερες συνεργασίες που έχουν υπάρξει ποτέ στον κλάδο των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Η στρατηγική συνεργασία Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – SIEMENS Healthineers σηματοδοτεί την έναρξη ενός έργου Πληροφορικής στον χώρο της Υγείας, από τα μεγαλύτερα που έχουν πραγματοποιηθεί στη Ζώνη της Νότιας Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.

Με τη 10ετή στρατηγική συμφωνία δρομολογούνται σημαντικά έργα και επενδύσεις που αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αξιοποιώντας τη νέα ιατρική – διαγνωστική τεχνολογία και τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία.

Το έργο Πληροφορικής αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος PACS και VNA σε όλο το δίκτυο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, σε Ελλάδα και Κύπρο, ένα τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό σύστημα αποθήκευσης και διαχείρισης εξετάσεων το οποίο θα εισαχθεί στο σύνολο των Διαγνωστικών Κέντρων του Ομίλου.

Η συνεργασία καθιστά τη SIEMENS Healthineers έναν εκ των στρατηγικών προμηθευτών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στον τομέα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, τεχνολογίας, μηχανημάτων και αναλωσίμων και προβλέπει την ανανέωση του απεικονιστικού εξοπλισμού, σε συνδυασμό με ψηφιακές λύσεις που θα βελτιστοποιήσουν την ποιότητα και την εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες του Ομίλου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γιώργος Ευ. Σπανός δήλωσε για τη συμφωνία με τη Siemens Healthineers: «Διαχρονική μας δέσμευση είναι η παροχή καινοτόµων, ποιοτικών και εύκολα προσβάσιµων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες. Μένουμε προσηλωμένοι στην Προαγωγή της Υγείας και επενδύουμε σε νέα διαγνωστικά εργαλεία, υψηλή τεχνολογία, ψηφιακές λύσεις και διαρκείς αναβαθμίσεις, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της σύγχρονης Διαγνωστικής Ιατρικής και τις ανάγκες όλων των ασθενών. Η συνεργασία μας με τη Siemens Healthineers θα αποτελέσει όχημα για να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε, να πρωτοπορούμε και να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι για όλους εκείνους που μας εμπιστεύονται την υγεία τους».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Healthineers Ελλάδος, Δημοσθένης Τζιόλιας δήλωσε: «Πάγιος στόχος της SIEMENS Healthineers είναι να δίνουμε τη δυνατότητα στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να χρησιμοποιήσουν την καινοτομία και την ψηφιακή τεχνολογία, ώστε να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα στη φροντίδα των ασθενών. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ που μέσα από αυτήν τη στρατηγική συνεργασία μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη την αποστολή μας. Στη νέα, ψηφιακή εποχή για την Υγειονομική Περίθαλψη, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε κέντρο αριστείας και καινοτομίας, η υλοποίηση αυτής της δυνατότητας ωστόσο περνάει μέσα από ευρείας κλίμακας συνεργασίες που μεγιστοποιούν το δυναμικό όλων των εμπλεκόμενων. Συνεργασίες όπως αυτή που έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε σήμερα».

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει συμπληρώσει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από το 1981 αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα διαθέτει 72 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 7 οδοντιατρεία, 2 Διατροφολογικά Κέντρα, ένα Εργομετρικό Κέντρο, ένα Δερματολογικό Κέντρο, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.

Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο ξεκίνημα, o Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατά, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της ολιστικής φροντίδας και της προαγωγής της Υγείας όλων.

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok