ΠΟΕ ΕΟΠΥΥ: Χωρίς γιατρούς , φάρμακα και εργαστήρια οι μονάδες του ΠΕΔΥ

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 13:44

Η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ 3 μήνες μετά την μεταρρύθμιση της νέας ΠΦΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο, κάνοντας λόγο για μια αποτυχημένη "μεταρρύθμιση".

Στην σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται :

Άλλωστε, η πλήρης αποδόμηση και κατάρρευση της ΠΦΥ ήταν ο κύριος στόχος του υπουργείου και της κυβέρνησης και αποδεικνύεται περίτρανα από τα αποκαΐδια που άφησε πίσω της η «μεταρρύθμιση». Ο όρος «μεταρρύθμιση» στα χρόνια των μνημονίων χρησιμοποιείται κάθε φορά ως όπλο από την τρόικα και την κυβέρνηση προκειμένου να κατεδαφίσουν κάθε στοιχειώδη δομή του κοινωνικού ιστού της χώρας, επιβάλλοντας το δόγμα του σοκ στην Ελληνική κοινωνία.

Εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι και μέχρι σήμερα, καμία μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ, δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες της χώρας. Δεκάδες Εργαστήρια σε όλη την χώρα, δεν λειτουργούν είτε από έλλειψη Ιατρών, είτε από έλλειψη αντιδραστηρίων και εξοπλισμού. Σοβαρά προβλήματα επίσης δημιουργούνται από το πάγωμα έγκρισης φαρμάκων, με αποτέλεσμα την έλλειψη απαραίτητων σκευασμάτων πχ καρδιολογικά, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Οι προμήθειες του ΕΟΠΥΥ, ήταν αποδεδειγμένα η κύρια αιτία, της σκανδαλώδους κατασπατάλησης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ασφαλιστικών πόρων και συνεχίζει να παραμένει άλυτο πρόβλημα μέχρι σήμερα για τον ΕΟΠΥΥ.

Η σύμβαση για την τεχνική υποστήριξη του συστήματος LIS (μηχανοργάνωσης εργαστηρίων), έχει λήξει από εξαμήνου και ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει μεριμνήσει να ανανεώσει όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει. Εργαστήρια 3 μήνες μετά το κλείσιμο των μονάδων να αδυνατούν μέχρι σήμερα να δώσουν αποτελέσματα εξετάσεων στους ασθενείς που διεκπεραιώθηκαν πριν τις 19/2/2014. Όλα αυτά για ένα σύστημα που πληρώθηκε εκατομμύρια από το Δημόσιο. Από τις 26 μονάδες LIS που πληρώθηκαν μόνο οι 9 είναι λειτουργικές ενώ οι υπόλοιπες σαπίζουν στα κουτιά τους 3 χρόνια.

Θα αποδοθούν κάποτε ευθύνες για όλα αυτά τα σκάνδαλα;

Πολλές επαρχιακές Μονάδες ΠΕΔΥ στερούνται βασικών Ιατρικών ειδικοτήτων. Υπάρχουν Μονάδες ΠΕΔΥ που λειτουργούν με 3 και 4 Ιατρούς. Οι προ τριμήνου εξαγγελίες του υπουργού ότι θα καλύπτονταν άμεσα τα κενά Ιατρών που θα προέκυπταν αποδείχτηκε άλλο ένα τεράστιο ψέμα. Με περίσσιο θράσος ο υπουργός και με την ανοχή των ΜΜΕ διαβεβαιώνει, ότι οι μονάδες λειτουργούν κανονικά ενώ την πραγματικότητα την γνωρίζουν πολύ καλά τα εκατομμύρια πολιτών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Οι ΔΥΠΕ για το μόνο που ενδιαφέρονται, είναι να σχεδιάζουν πώς θα καλύψουν τα κενά των Νοσοκομείων αδιαφορώντας για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας.

Απαιτούμε από το υπουργείο να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι μονάδες και τα εργαστήρια του ΠΕΔΥ.

Απαιτούμε την πολιτική παρέμβαση του Υπουργείου, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση όσον αφορά τις προμήθειες.

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok