Ανώμαλη προσγείωση στην πώληση του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 11:45

Σε σήριαλ χωρίς τέλος εξελίσσεται η υπόθεση πώλησης του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μετά και τις ενστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ για την παράταση κατά 20 χρόνια της σύμβασης του ΔΑΑ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία έχει σταλεί προς έγκριση η σύμβαση, ώστε να υπογραφεί η συμφωνία και να ανοίξει ο β΄ κύκλος για την πώληση του 30% του αεροδρομίου, έχει αρχίσει να μελετά εξονυχιστικά τη νέα και την αρχική σύμβαση που κυρώθηκε από τη Βουλή το 1995 για το "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ την ίδια στιγμή εκφράζει τους σοβαρούς προβληματισμούς της σε δύο κυρίως μέτωπα: τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ να επιμηκύνει τη σύμβαση, δηλαδή με απευθείας διαπραγμάτευση των δύο μερών χωρίς διαγωνισμό, και για το τίμημα των 600 εκατ. ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε και υπεγράφη μεταξύ ΔΑΑ και ΤΑΙΠΕΔ στα τέλη του προηγούμενου Σεπτεμβρίου. 

Οι Βρυξέλλες διερευνούν θέματα κρατικής ενίσχυσης για το ΔΑΑ και βάζουν στο μικροσκόπιο το μοντέλο παραχώρησης, κάνοντας συγκρίσεις και με το αεροδρόμιο στο Καστέλι, καθώς πρόκειται για ένα παρεμφερές έργο, σύγχρονο, στο οποίο το ελληνικό Δημόσιο ακολούθησε διαφορετική προσέγγιση στην ανάθεση της σύμβασης.

Για τον προσδιορισμό του τιμήματος στο ΔΑΑ υπολογίστηκαν τα μερίσματα σε βάθος 20ετίας, τα οποία οι σύμβουλοι «έφεραν μπροστά» προσδιορίζοντας ένα τίμημα 600 εκατ. ευρώ που αρχικά κρίθηκε ως ιδιαίτερα υψηλό. Βάσει της συμφωνίας, η σύμβαση που λήγει το 2026 παρατείνεται έως το 2046 και από το συνολικό τίμημα, 483 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ και τα υπόλοιπα θα διοχετευτούν στα κρατικά Ταμεία.