Generali: Στηρίζει τη διαφορετικότητα και ανάπτυξη των εργαζομένων της

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 15:45

Τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι άνθρωποί της στη δυναμική της πορεία αναγνωρίζει έμπρακτα η Generali.

Για το λόγο αυτό στοχεύει στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, που σέβεται τη διαφορετικότητα των εργαζομένων της και επιτρέπει την ανάπτυξή τους.

Προσεγγίζοντας τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ολιστικά και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των ανθρώπων της, η Generali έχει επενδύσει σε μια σειρά από καινοτόμες δράσεις. Στόχος τους είναι η βελτίωση της προσωπικής και επαγγελματικής τους καθημερινότητας, αλλά και η προαγωγή της καλής ψυχικής τους υγείας.

«Το ταλέντο, η διαφορετικότητα και οι δεξιότητες των εργαζομένων μας είναι φορείς αλλαγής για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων», δηλώνει η Μ. Καμπανέλλου, HR Manager της Generali.

Ανάπτυξη των ταλέντων και των ηγετικών ικανοτήτων

Ειδικά για τα στελέχη της, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία καινοτομίας, η Generali έχει εστιάσει σε προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης και υιοθέτησης μεθόδων για την αποτελεσματική επίλυση σύνθετων προβλημάτων.

Μέσα από βιωματικές δράσεις και στοχευμένα workshops, οι επικεφαλής εκπαιδεύονται σε σύγχρονες, δημιουργικές μεθόδους διαχείρισης των ανθρώπων και των εργασιών τους. Με αυτόν τον τρόπο είναι καλύτερα εφοδιασμένοι για τη στήριξη των ομάδων τους, γνωρίζοντας τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη τους να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους και να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Μόνο το 2017, πραγματοποιήθηκαν τρεις κύκλοι σεμιναρίων με εισηγητές πιστοποιημένους coaches (Δ. Παπανικητόπουλος Linkage, Γ. Καλογεράκης, Δ. Παπακωνσταντίνου). Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που αναπτύχθηκαν ήταν οι μέθοδοι αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης, τα μοντέλα ηγεσίας και η σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Συνεχής ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και σε επίπεδο Ομίλου στην ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων των εργαζομένων της Generali. Μέσα από ένα πρόγραμμα διεθνών εκπαιδεύσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται γύρω από εξειδικευμένες θεματικές, η Generali παρέχει την ευκαιρία στους εργαζόμενους να αναβαθμίσουν τις τεχνικές τους γνώσεις και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στον ασφαλιστικό κλάδο και στον τομέα εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, το 2017 πάνω από 37 εργαζόμενοι, από διάφορα τμήματα και διαφορετικές βαθμίδες εντός της εταιρείας, συμμετείχαν σε σεμινάρια και εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό. Μεταξύ των θεματικών που αναπτύχθηκαν ήταν οι σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης απάτης, οι νέες μέθοδοι αναλογιστικών μελετών και underwriting, οι εξελίξεις στον κλάδο αυτοκινήτου κ.ά.

Η μετάδοση επικαιροποιημένων γνώσεων, γύρω από πολύπλοκα ασφαλιστικά και χρηματοοικονομικά θέματα, διασφαλίζουν την επάρκεια των εργαζομένων, ώστε να είναι σε θέση να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Σεμινάρια αυτοβελτίωσης & ψυχοκοινωνικής στήριξης

Αντιλαμβανόμενη τη σημασία διασφάλισης ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, η Generali διοργάνωσε και μια σειρά σεμιναρίων ειδικής θεματολογίας.

Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα, πάνω από 193 εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ομαδικές συναντήσεις και συνεδρίες. Στόχος τους ήταν η παροχή συμβουλευτικής για τη βελτίωση των συνθηκών, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική τους ζωή. Με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της Psychology Today οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια, να συζητήσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν και να λάβουν συμβουλευτική για την αποτελεσματική επίλυσή τους.

«Τα σεμινάρια με βοήθησαν να βρω τρόπους να βελτιώσω την επαγγελματική μου καθημερινότητα, αλλά και να στηρίξω την οικογένειά μου», τονίζει η Α. Μανουσάκη, από το Τμήμα Dispatching της Generali.

Μεταξύ των βασικότερων θεματικών που αναπτύχθηκαν ήταν: το Stress Management, η Διαχείριση Συγκρούσεων και Συναισθημάτων, η Ενσυναίσθηση, οι Μέθοδοι Διαπραγμάτευσης και οι Σχέσεις των δύο Φύλων.

Ιδιαίτερη απήχηση είχαν και οι ομάδες γονέων, μέσα από τις οποίες οι εργαζόμενοι μπόρεσαν να ανακαλύψουν αποδοτικότερους τρόπους εξισορρόπησης της επαγγελματικής και της οικογενειακής τους ζωής και διαχείρισης των ενδο-οικογενειακών συγκρούσεων. Μέσα από τις συμμετοχικές δράσεις και την ανταλλαγή εμπειριών, οι εργαζόμενοι ενδυναμώνουν τις μεταξύ τους σχέσεις και ενισχύουν το πνεύμα συνεργασίας, που διαπνέει διαχρονικά την εταιρική κουλτούρα της Generali.

Η Generali, θέλοντας να διατηρήσει ανοιχτό το διάλογο με τους ανθρώπους της, θα ενισχύσει το επόμενο διάστημα τις παραπάνω δράσεις. Στόχος της η διαμόρφωση ενός φιλικού και σύγχρονου εταιρικού περιβάλλοντος, όπου ο καθένας θα μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δεξιότητές του.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok