Επανέρχεται η Fosun - Nέο ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 14:14

Το ενδιαφέρον του και πάλι για την Εθνική Ασφαλιστική επιβεβαιώνει ο κινεζικός κολοσσός Fosun International με δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου, Κανγκ Λαν, με τις οποίες τονίζεται ότι η κινεζική εταιρεία ευελπιστεί ότι θα έχει δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσει μερίδιο ελέγχου στην Εθνική Ασφαλιστική. 

«H Fosun ενδιαφέρεται σταθερά να αναδειχθεί σε μέτοχος πλειοψηφικού μεριδίου στην Εθνική Ασφαλιστική», τονίζει η Κανγκ σε γραπτή δήλωσή της στο πρακτορείο Bloomberg και συμπληρώνει: «Η στρατηγική και η ισχυρή εμπιστοσύνη μας στην εταιρεία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Επομένως, περιμένουμε ότι θα μας έχει υπόψη εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η Fosun θα «χρειαστεί να επανεκτιμήσει τα οικονομικά της εταιρείας, πριν καταθέσει αναθεωρημένη προσφορά».

Υπενθυμίζεται ότι η Fosun έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, απευθείας στη Follil Follie και εμμέσως μέσω των Thomas Cook Group Plc και Club Med SAS. Eπίσης συμμετέχει σε κοινοπραξία υπό την Lamda Development για το Ελληνικό.

Η Fosun διαθέτει ήδη μια παγκόσμια ασφαλιστική πλατφόρμα που εκτείνεται από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Ασία. Στην Ευρώπη, η Fosun απέκτησε πριν από 4 χρόνια την Fidelidade, τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Πορτογαλίας.