Εθνική Ασφαλιστική: Ανοίγουν τα data rooms για υποβολή δεσμευτικών προσφορών

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 14:42

Εκ νέου ανοίγει η διαδικασία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά και την ενημέρωση ότι τα data rooms αναμένεται να ανοίξουν εντός των επόμενων ημερών, με πιθανότερη ημερομηνία την 18η Απριλίου και με στόχο την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στις 5 Μαΐου.

«Το παρών» στην επανεκκίνηση του διαγωνισμού αναμένεται να δώσουν οι εταιρείες Fosun και Gongbao, ενώ, σύμφωνα με άρθρο της Καθημερινής, αναμένεται και η συμμετοχή της Wintime, μετά από σχετικό αίτημά της προς τη διοίκηση της ΕΤΕ για πρόσβαση στα data rooms. Η συμμετοχή της Wintime στον νέο γύρο διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής θεωρείται υπολογίσιμη αυτήν τη φορά μετά τη συνεργασία της με την κρατική εταιρεία Zhongguancun Development Group (ZDG), όμιλο που χρηματοδοτείται από τη δημοτική κυβέρνηση του Πεκίνου, έχει πιστοληπτική διαβάθμιση ΑΑΑ και έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη του εθνικού πάρκου επίδειξης καινοτομίας Zhongguancun.

Στόχος της Εθνικής, όπως τέθηκε από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Λ. Φραγκιαδάκη, είναι «η πώληση να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν, με θετική επίπτωση για την τράπεζα». Ο κ. Φραγκιαδάκης σημείωσε ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι «σε πολύ καλή κατάσταση», εξέλιξη που δίνει περιθώρια ευελιξίας στην τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ασφαλιστική αποτιμάται σύμφωνα με την ΕΤΕ στα 750 εκατ. ευρώ και δεν έχει σχηματίσει πρόβλεψη απομείωσης στη χρήση του 2017.

Με τις περσινές βελτιωτικές προσφορές, οι Fosun και Exin αποτίμησαν το 100% της εταιρείας, μαζί με την 15ετή σύμβαση bancassurance, πάνω από 800 εκατ. ευρώ.