Ελλάκτωρ: Αναβρασμός ενόψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 12:25

Αναβρασμός επικρατεί στην Ελλάκτωρ ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης μεταξύ των μετόχων της εταιρείας στη Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου, οπότε οι μέτοχοι θα κρίνουν ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας ανάμεσα στα δύο «στρατόπεδα» που έχουν διαμορφωθεί: Τους κ.κ. Μπόμπολα και Κούτρα από τη μία και τους αδελφούς Καλλιτσάντση από την άλλη.

Οι αδελφοί Καλλιτσάντση αύξησαν τα δικαιώματα των μετοχών τους και πλέον, όπως ενημέρωσε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαθέτουν το 15,58% έναντι 11,8%. 

Από τη μεριά του, το μέλος του ΔΣ της Ελλάκτωρ και μέχρι πρόσφατα κάτοχος του 10% της εταιρείας, κ. Ιωάννης Τζιβέλης, με επιστολή του απευθύνεται στα αδέρφια Καλλιτσάντση υποστηρίζοντας ότι, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος, έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης. 

Ο κ. Τζιβέλης τούς επιρρίπτει ευθύνες για τα ζημιογόνα έργα στον Κόλπο, χαρακτηρίζοντας φιάσκο το εγχείρημα το οποίο «έκαιγε» όλα τα κέρδη του ομίλου από τις παραχωρήσεις και το χρυσό, ενώ τονίζει πως ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ομίλου θα έπρεπε να είχαν φροντίσει, ώστε να διαθέτει ο όμιλος επαρκή συστήματα εσωτερικού ελέγχου και διεύθυνση ανθρωπίνου δυναμικού.

Μάλιστα, ο κ. Τζιβέλης καταλήγει στην επιστολή του λέγοντας: «Η μόνη σύγχρονη διακυβέρνηση θα είναι μια διακυβέρνηση χωρίς την οικογένεια Καλλιτσάντση».

Ο κ. Σάκης Καλλιτσάντσης απάντησε στην επιστολή του κ. Τζιβέλη και όπως επισημαίνει -αφού η επιστολή του κ. Τζιβέλη διέρρευσε στον Τύπο- δεν είχε άλλη επιλογή παρά να απαντήσει ανάλογα δίνοντας στη δημοσιότητα και τις αρχικές επισημάνσεις του κ. Τζιβέλη τον Ιανουάριο του 2016, προκειμένου το επενδυτικό κοινό να έχει πλήρη εικόνα. 

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την απάντηση, ο κ. Καλλιτσάντσης δημοσιεύει και την κατάθεση απόψεων του κ. Τζιβέλη, που όπως επισημαίνει «ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με τα όσα η πρόταση Change4Ellaktor προτείνει».

Τέλος, στην επιστολή του ολοκληρώνει λέγοντας: «Εγώ και ο Δημήτρης έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και έχουμε θέσει τον εαυτό μας ενώπιον όλων των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για να κρίνουν και εμάς και τις προτάσεις μας, μέσα από την ύψιστη διαδικασία λογοδοσίας μίας Διοίκησης προς τους μετόχους, τη Γενική Συνέλευση».