ΟΤΕ: Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι (FTTH)

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 14:29

Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση πανελλαδικά οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber to the Home) στο κτίριο του ΟΤΕ, επί της οδού Ζαΐμη 13, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 10/7 στο Παλαιό Φάληρο.

Η τελετή έγινε παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, κ. Νίκου Παππά, του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου:

«Στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες στην καθημερινότητα των χρηστών δημοτών και επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου που ξεκίνησε σε πανελλαδική πρωτιά από το Παλαιό Φάληρο ως το τέλος του 2019 θα περιλαμβάνει 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ σταδιακά η συγκεκριμένη κάλυψη αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

Με τη συγκεκριμένη ενεργοποίηση, οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Παλαιού Φαλήρου απολαμβάνουν ταχύτητες Internet έως 200Mbps, καθώς ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ολοκλήρωσε την επέκταση του COSMOTEFiber στην περιοχή, δημιουργώντας ένα νέο δίκτυο οπτικών ινών μήκους 9χλμ».