Σε αναδιάρθρωση η Tesla - Αναμένονται απολύσεις για περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 10:51

Σε αναδιάρθρωση με απόλυση του 9% του προσωπικού της σχεδιάζει να προβεί η Tesla, με στόχο να μειώσει τα κόστη και να τονώσει την κερδοφορία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ίλον Μασκ, από τα μεγάλα ανοίγματα που προέβη χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερες από 3.000 θέσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως σε σε μισθολόγιο, εξαιρουμένων εκείνων που εργάζονται στις γραμμές παραγωγής.

Ο Ίλον Μασκ έκανε λόγο για «δύσκολη απόφαση», προσθέτοντας ότι από τότε που ιδρύθηκε η Tesla, πριν από περίπου 15 χρόνια, δεν έχει εμφανίσει ποτέ ετήσια κέρδη.

«Τα κέρδη δεν είναι προφανώς αυτό που δίνει κίνητρο. Αυτό που μας προσφέρει κίνητρο έιναι η αποστολή μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση του κόσμου σε βιώσιμη, καθαρή ενέργεια. Αλλά δεν θα πετύχουμε ποτέ την αποστολή μας, εάν δεν αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε κερδοφόροι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Tον περασμένο μήνα ο Ίλον Μασκ είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζεται ευρεία αναδιάρθρωση, αλλά δεν είχε αναφερθεί σε περικοπές θέσεων. Σημειώνεται ότι η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 37.000 υπαλλήλους.