Ο παράλυτος Δανός οδηγός αγώνων που αγόρασε Ford GT κι έφτασε στο Le Mans

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 12:42

O Δανός οδηγός αγώνων Jason Watt έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω, έπειτα από ατύχημα που είχε με μοτοσυκλέτα το 1999. Παρ' όλα αυτά, η αγάπη του για τα αυτοκίνητα παραμένει και, όπως φαίνεται, ο ίδιος δεν το βάζει κάτω.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το Ford GT, το κορυφαίο super car της μάρκας (κινητήρας 3.5 λίτρων με 647 ίππους και τελική 350 χλμ./ώρα) και έγινε έτσι ο πρώτος στη Σκανδιναβία, που παρέλαβε το Ford GT, αλλά και ο μοναδικός στην Ευρώπη που θα έχει το δικαίωμα να το παρκάρει σε χώρο στάθμευσης που προορίζεται για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η Ford ανέκαθεν είχε ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά του Jason Watt, λόγω της αγάπης που έτρεφε για τα αυτοκίνητα. Έχοντας μεγαλώσει σε ένα Ford, εύλογο ήταν, το πρώτο του αυτοκίνητο να είναι Ford Transit, για να μπορεί να μεταφέρει το go-kart του.

Το go-kart έγινε Formula Ford και αργότερα Formula 3000, και πριν ο Jason το καταλάβει καλά-καλά, βρέθηκε στο τιμόνι ενός 2005 Ford GT. Συμμετέχοντας σε πολλούς φιλανθρωπικούς αγώνες με το 2005 Ford GT, ένα ακόμα από τα μεγάλα όνειρα του Jason Watt έγινε πραγματικότητα, καθώς ήταν από τους πρώτους υποψήφιους που το αίτημά του έγινε δεκτό για την αγορά του νέου Ford GT -και στη συνέχεια ήταν ο πρώτος στην Ευρώπη που απέκτησε το νέο 2018 Ford GT. Με υπερηφάνεια παρουσιάζει το Ford GT του, ως το ταχύτερο αυτοκίνητο που παρκάρει σε θέση στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εν όψει του φετινού Le Mans, ο Jason Watt άδραξε την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα με το Ford GT του στην Ευρώπη. Τελικός προορισμός ήταν το Le Mans και φτάνοντας με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην οροφή, προκάλεσε αίσθηση σε οπαδούς όλων των ηλικιών. «Ήταν θαυμάσιο που είδα πρώην συναδέλφους στα pit της Ford στο Le Mans.

Είναι πράγματι ένα μοναδικό γεγονός - είναι σύμβολο ονείρων», δήλωσε ο Jason Watt. «Η αντίδραση του κόσμου βλέποντάς με να οδηγώ το Ford GT με το αναπηρικό αμαξίδιο στην οροφή ήταν συγκλονιστική. Οι άνθρωποι στο Le Mans είναι φιλικοί και όλοι θέλουν να έρθουν κοντά και να πιάσουν συζήτηση, όταν συνειδητοποιούν ότι αυτός που οδηγεί το Ford GT είναι παράλυτος».