Allianz SE: Η θεαματική ασφαλιστική κάλυψη για το World Cup 2018, το μεγαλύτερο show στον πλανήτη

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 12:51

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι -ή ένας στους επτά ανθρώπους του πλανήτη- βρέθηκαν μπροστά στην οθόνη τους για να παρακολουθήσουν τη στιγμή που η Γερμανία νίκησε την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2014.

Αυτοί οι αριθμοί που κόβουν την ανάσα επιτρέπουν στη FIFA να διακηρύξει το τετραετές γεγονός «το μεγαλύτερο show στον πλανήτη».

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη τους επισκέπτες, το κοινό σε παγκόσμια κλίμακα και φυσικά το χρηματικό έπαθλο που φθάνει τα 400 εκατομμύρια δολάρια, το Μουντιάλ ξεπερνάει ακόμη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν είναι όμως μόνο η υποστήριξη των παθιασμένων οπαδών που δίνουν ζωή σε αυτά τα γεγονότα. Μεγάλα ή μικρά, διεθνή ή τοπικά, τα αθλητικά γεγονότα έχουν έναν ακόμη μεγαλύτερο υποστηρικτή: Την ασφάλιση.

«Χωρίς ασφάλιση δεν θα μπορούσε να υπάρξει Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ούτε Ολυμπιακοί Αγώνες, ούτε οργανωμένος αγωνιστικός αθλητισμός», τονίζει ο Michael Furtschegger, Διευθυντής του τμήματος Entertainment International της Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS). Ο ίδιος, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι «λίγοι θα έπαιρναν το ρίσκο που απαιτείται για μια διοργάνωση, ιδιαίτερα του μεγέθους του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Δεδομένης της κλίμακας της διοργάνωσης, οι ασφαλιστικές ανάγκες της είναι εξίσου θεαματικές: Για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, η FIFA έχει διαθέσει 134 εκατομμύρια δολάρια μόνο για την ασφάλιση των συλλόγων για ενδεχόμενο τραυματισμό των παικτών τους -περισσότερο από το ένα τέταρτο του ποσού που προσφέρεται στις 32 ομάδες που θα διαγωνιστούν.

Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου: Μέχρι τη στιγμή που ο Messi, ο Ronaldo και η παρέα τους καταλάβουν το γήπεδο, θα πρέπει να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για κάθε ενδεχόμενο.

AGCS World Cup risks3

«Από την άποψη της ασφάλισης, το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν διαφέρει σημαντικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες», αναφέρει ο Furtschegger, ο οποίος αξιολογεί τους κινδύνους μεγάλων μουσικών συναυλιών, αθλητικές ή εταιρικές εκδηλώσεις και αναπτύσσει προσαρμοσμένες ασφαλιστικές καλύψεις για τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όπως σημειώνει στο επίσημο site της η Allianz, το Παγκόσμιο Κύπελλο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πάντα σε πρώτο πλάνο, καθώς έχουν ιδιαίτερα υψηλό ρίσκο τόσο για τη χώρα υποδοχής όσο και για τους διοργανωτές.

Ο τελικός λογαριασμός για τη Ρωσία αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ την ίδια στιγμή «παίζονται» τεράστια ποσά στους τομείς της διαφήμισης, των δικαιωμάτων αναμετάδοσης και τις χορηγίες.

Το κόστος ακύρωσης ή αναβολής λόγω φυσικής καταστροφής, αποτυχίας στις υποδομές ή και τρομοκρατικής επίθεσης είναι τεράστιο.

Τόσο η Ρωσία όσο και η FIFA έχουν την απαραίτητη ασφάλιση που εγγυάται αποζημίωση στην περίπτωση που ένα παιχνίδι ακυρωθεί ή μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία ή ακόμα και στην περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok