ΗΠΑ: Kέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης ηλικιωμένων από μία ασφαλιστική και μία αλυσίδα φαρμακείων

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 11:25

Τη συνεργασία της με την ασφαλιστική υγείας Humana ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδα φαρμακείων Walgreens, με σκοπό τη λειτουργία κέντρων ιατρικής φροντίδας ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να λειτουργήσουν αυτό το φθινόπωρο δύο θέσεις εντός των καταστημάτων Walgreens στο Κάνσας του Μιζούρι, όπου θα παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά και πληροφορίες για θέματα υγειονομικής κάλυψης και απαντήσεις σε ερωτήσεις των ηλικιωμένων πελατών από εκπροσώπους της Humana.

Η Humana –με ήδη τέσσερα ανεξάρτητα κέντρα περίθαλψης στην περιοχή– θα λειτουργεί κλινικές μέσω των συνεργατών της στην πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.

Η εταιρική συμφωνία αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα της προσπάθειας που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές για να έρθουν σε προσωπική επαφή και επικοινωνία με τον πελάτη και τα προβλήματά του.

Για τη Walgreens η συμφωνία αποτελεί απάντηση στην εξαγορά πέρυσι από την ανταγωνιστική της, CVS Health, της Aetna, έναντι 69 δισ. δολαρίων, κίνηση που είχε συγκλονίσει τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

Αν και μικρό, το επιχειρηματικό πείραμα θα μπορούσε να βοηθήσει τη Walgreens να βελτιώσει το πλασάρισμά της στη φροντίδα ηλικιωμένων με περισσότερους τρόπους από ό,τι σήμερα, μέσω του δικτύου φαρμακείων που διαθέτει.

walgreens boots alliance fortune 500

«Με αυτήν τη νέα πρωτοβουλία, μπορούμε να επεκτείνουμε την παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένους, την οποία έχουν παράσχει εδώ και δεκαετίες τα φαρμακεία μας και άλλοι συνεργάτες μας», δήλωσε ο Stefano Pessina, CEO της Walgreens Boots Alliance.

Σημειώνεται ότι η Walgreens διαθέτει ήδη κλινικές σε μερικά από τα καταστήματά της, που όμως παρέχουν φροντίδα για ελαφρά περιστατικά όπως βήχα, κρυολογήματα και γρίπη και υπολειτουργούν, ενώ με τα νέα κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας, οι Walgreens και Humana επιδιώκουν πιο τακτικές επισκέψεις των ηλικιωμένων πελατών τους, όχι απαραίτητα όταν αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.