Βρετανία: Σε επίπεδα - ρεκόρ οι αποζημιώσεις για χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 15:01

Οι χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων το 2017 συνέβαλαν στην εκτόξευση των αποζημιώσεων για ασφάλιση ταξιδιού στο υψηλότερο επίπεδό τους μετά από οκτώ χρόνια.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Συνδέσμου Βρετανών Ασφαλιστών (ABI), οι ασφαλιστικές κατέβαλαν το 2017 το ποσό των 385 εκατ. λιρών, για συνολικά 510.000 αποζημιώσεις πέρυσι, περισσότερες από μία αποζημίωση κάθε λεπτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός λόγος των ακυρώσεων ήταν η πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Monarch, που θα επισημοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Λόγω της κατάρρευσης της Monarch 110.000 ταξιδιώτες ξέμειναν σε άλλες χώρες, υποχρεώνοντας τη βρετανική κυβέρνηση να διοργανώσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού σε περίοδο ειρήνης στην ιστορία της.

Επιπλέον, οι ακυρώσεις πτήσεων της Ryanair τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν ένας ακόμη λόγος για τη ραγδαία αύξηση των αποζημιώσεων, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ακύρωσε 700.000 κρατήσεις.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό ετήσιας αποζημίωσης που έχει καταβληθεί, μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας το 2010, όταν -λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που είχε καλύψει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης- χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, εκτοξεύοντας τις αποζημιώσεις από τις βρετανικές ασφαλιστικές εταιρείες στο ποσό των 455 εκατ. λιρών.