Κοτζιάς: Σήμερα θα γίνει το τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 14:16

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Υπουργό εξωτερικών σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Ο Νίκος Κοτζιάς, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι οι δύο πρωθυπουργοί θα μιλήσουν στο τηλέφωνο.

«Θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα» τόνισε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που μετέδιδαν από νωρίς το πρωί τα σκοπιανά ΜΜΕ.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο το κλίμα είναι θετικό και κάτω από ποιες συνθήκες θα λάβει χώρα η συνομιλία ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργούς, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «θα σας ενημερώσουν οι Πρωθυπουργοί», χωρίς να προχωρήσει σε άλλες δηλώσεις.

Νωρίτερα το σκοπιανό πρακτορείο Makfax, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, μετέδωσε ότι «οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα».

«Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες», ανέφερε το πρακτορείο.