Βουλή: Ο Τσακαλώτος απάντησε στη ΝΔ παρομοιάζοντας την κυβέρνηση με την Τζούλια Ρόμπερτς (Βίντεο)

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 12:09

Στην τελική φάση εισέρχεται η συζήτηση στη Βουλή και ψήφιση του νομοσχεδίου για το κλείσιμο του προγράμματος δημοσιονομικής στήριξης και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, με τους τόνους να ανεβαίνουν μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, χωρίς όμως να λείπει και το χιούμορ.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα στη Βουλή και κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης μεταξύ του κ. Τσακαλώτου και των κ.κ. Γεωργιάδη και Τασούλα για τα συγχαρητήρια που έλαβε η κυβέρνηση από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό, ο υπουργός Οικονομικών παρομοίασε την κυβέρνηση με την Τζούλια Ρόμπερτς λέγοντας: «Την Τζούλια Ρόμπερτς μπορεί να την ερωτευτεί και ο Μπραντ Πιτ και ο Κουασιμόδος».

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Τσακαλώτος απάντησε στα σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κώστα Τασούλα της ΝΔ ότι η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς δέχεται τα συγχαρητήρια του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

«Εγώ πάντα με το ΝΑΤΟ ήμουν, αλλά έπρεπε να έρθει η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά για να μας δώσει ο γραμματέας του ΝΑΤΟ συγχαρητήρια. Μέχρι να έρθει η αριστερά, ποτέ γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό, το ζήσαμε κι αυτό με την κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, σφοδρές επικρίσεις διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε «τεράστιους πολιτικούς απατεώνες» την κυβερνητική πλειοψηφία και αναφέρθηκε στις διατάξεις για το υπερταμείο, το Μεσοπρόθεσμο, τα διόδια, τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

Ο κ. Γεωργιάδης επέκρινε προσωπικά τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, λέγοντας ότι έκανε πολιτική καριέρα με τους αγανακτισμένους και επέκρινε και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, δέχεται σήμερα τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ.