Βαριά πρόστιμα και αφαίρεση άδειας στους αγενείς οδηγούς ταξί

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 11:05

Με αυστηρές χρηματικές και όχι μόνο ποινές θα τιμωρούνται στο εξής οι οδηγοί ταξί που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες καλής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με νέα απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, μεταξύ των ποινών περιλαμβάνεται πρόστιμο έως 300 ευρώ για το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο, για απρεπή συμπεριφορά ή εξύβριση πελάτη και αφαίρεση αδείας για έξι μήνες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών το πρόστιμο φτάνει έως τα 4.000 ευρώ.

Η απόφαση προβλέπει την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων σε χαμηλής, μεσαίας και υψηλής αξιολόγησης.

Στην πρώτη κατηγορία, οι ποινές περιλαμβάνουν επίπληξη και διοικητικά πρόστιμα από 50 έως 300 ευρώ.

Για τις μεσαίας αξιολόγησης παραβάσεις το πρόστιμο ξεκινά από τα 301 ευρώ και φτάνει έως τα 600 ευρώ, ενώ προβλέπεται και αφαίρεση αδείας για έξι μήνες.

Ως μεσαίας αξιολόγησης παραβάσεις θεωρούνται η μη ορθή λειτουργία του ταξίμετρου, η άρνηση μεταφοράς μικρών ζώων συντροφιάς και η έλλειψη μέριμνας ώστε το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Στην τελευταία κατηγορία, τέλος, που αφορά την ανάρμοστη, άσεμνη, απειλητική συμπεριφορά προς τον πελάτη και άλλους οδηγούς, καθώς και την άρνηση μεταφοράς ατόμου σε νοσοκομείο, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρχές, προβλέπεται και επανεξέταση του οδηγού.