Μπακογιάννη: H Ελλάδα να επιστρέψει τους 9 Τούρκους τρομοκράτες

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 11:59

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης των 9 Τούρκων που συνελήφθησαν στην Αθήνα το 2017 και φέρεται να ετοίμαζαν επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όταν μια χώρα έχει στο έδαφός της ανθρώπους που κατ’ ομολογίαν ήταν τρομοκράτες, όταν έχεις τον ανάλογο "Κουφοντίνα" της Τουρκίας στο έδαφός σου, τότε αυτόν τον στέλνεις πίσω. Υπάρχουν κινήσεις που δεν τις βάζουμε στη ζυγαριά», είπε η κα Μπακογιάννη.

Τόνισε, πάντως, ότι ορθά ο κ Τσίπρας δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό των υποθέσεων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς, παρότι η πλευρά Ερντογάν επιμένει ότι το ελικόπτερό τους ήταν εκείνο που επιτέθηκε εναντίον του ιδίου και της οικογενείας του.

«Δεν θα δεχόμουν ποτέ και ορθώς ο κ. Τσίπρας δεν τον δέχτηκε τον συμψηφισμό των δύο υποθέσεων. Οι Τούρκοι αξιωματικοί, πράγματι είναι απίστευτα βαθύ το τραύμα, είναι απολύτως βέβαιοι οι Τούρκοι ότι ήταν το ελικόπτερο που χτύπησε τον Ερντογάν και την οικογένειά του, άρα υπάρχει μεγάλο θέμα για τους Τούρκους. Το άλλο αφορά δύο Έλληνες αξιωματικούς που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, πέρασαν τρία μέτρα μέσα, είναι αστείο και να λέγεται», είπε χαρακτηριστικά.