Διαβατά Θεσσαλονίκης: Καζάνι που βράζει το κέντρο φιλοξενίας

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 11:34

Καζάνι έτοιμο να εκραγεί είναι το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών Θεσσαλονίκης, αφού μετά την εγκατάσταση και των μη καταγεγραμμένων μεταναστών και προσφύγων, ο αριθμός των φιλοξενουμένων ξεπερνάει τους 900, ενώ σε αυτούς προστίθενται περισσότεροι από 100, οι οποίοι πηγαίνουν καθημερινά για ένα πιάτο φαγητό, που όμως δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα, με συνέπεια να προκαλούνται εντάσεις.

Αξιοσημείωτο ότι χθες το απόγευμα τη γραμμή του φαγητού επιτηρούσαν διμοιρίες της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης. Στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης δεν προλαβαίνουν να καταγράψουν τους νεοεισερχόμενους μετανάστες και πρόσφυγες κι έτσι το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών αποτελεί τη λύση τόσο για την αστυνομία, που ζητεί να φιλοξενηθούν εκεί οι μη καταγεγραμμένοι, όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες που κατευθύνονται εκεί για να βρουν τροφή και στέγη.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν επεισόδια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Ιρακινού. Από τότε το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς κάθε στιγμή απειλείται ένα ακόμη επεισόδιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί από τους νεοεισερχόμενους στη Θεσσαλονίκη μετανάστες πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στα Διαβατά μια και έχουν λάβει αυτές τις οδηγίες από τους ίδιους τους διακινητές και καθως δεν υπάρχει χώρος να μείνουν, κατασκηνώνουν σε σκηνές στο προαύλιο και στα διπλανά οικόπεδα.