Τσακαλώτος: «Με ενδιαφέρον άκουσαν Λαγκάρντ και Τόμσεν τα επιχειρήματά μας για τις συντάξεις»

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 15:05

«Με ενδιαφέρον» άκουσαν, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν τα επιχειρήματα που έθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για το θέμα της μείωσης των συντάξεων. Τόσο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ όσο και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου επεσήμαναν ότι «ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης».

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018, στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μπαλί, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, συναντήθηκε με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Δ.Ν.Τ., κ. Πολ Τόμσεν, στις 9 π.μ. (τ.ώ.) και στη συνέχεια με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κα Κριστίν Λαγκάρντ στις 15.00 (τ.ώ.).

Και οι δύο άκουσαν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς με ενδιαφέρον, τόσο για το ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας. Επεσήμαναν, επίσης, ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και, τέλος, ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.