Αποκατάσταση της θαλλάσιας σύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου μετά από 18 χρόνια

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 14:07

Τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στηρίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που σταμάτησε πριν από 18 χρόνια.

Ο κ. Αναστασιάδης έχει δώσει οδηγίες στα Υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας προκειμένου να συγκροτήσουν στρατηγική που θα κάνει δυνατή τη θαλάσσια σύνδεση των 2 χωρών.

Ο ευρωβουλευτής, Νίκος Τορναρίτης, δήλωσε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι ο κ. Αναστασιάδης επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρότζεκτ και έχει δεσμευθεί προσωπικά για την εκκίνηση των διαδικασιών.

Οι ηγεσίες των 2 κυπριακών υπουργείων πραγματοποίησαν συνάντηση προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τους τρόπους αποκατάστασης της θαλάσσιας σύνδεσης, που σταμάτησε το 2000 έπειτα από απόφαση της Salamis Tours, η οποία εκτελούσε τα δρομολόγια, λόγω υψηλού κόστους.

Οι Υπουργοί συμφώνησαν ότι η σύνδεση θα ωφελήσει την Κύπρο και την Ελλάδα, συσφίγγοντας τους εμπορικούς και τουριστικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, Κώστας Ιακώβου.