Παραιτήθηκε ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής - Τι κρύβεται πίσω από την παραίτησή του

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 19:10

Η αντικατάσταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή και η γνωστοποίηση πριν λίγες ημέρες ότι οι επαφές των Εισαγγελέων Διαφθοράς με τα κλιμάκια των Αμερικανών που χειρίζονται στη χώρα τους την υπόθεση Novartis θα περνούν εφεξής μέσα από την Eurojust, έρχονται ως γεγονότα να επιβεβαιώσουν εκείνους που έλεγαν ότι κάτι «στράβωσε» στην τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών στη Βιέννη.

Δυσαρέσκεια στα ανώτατα κλιμάκια

Αν και από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέψευδαν κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί έδωσαν στικάκι με στοιχεία λογαριασμών εμπλεκόμενου πολιτικού προσώπου στην υπόθεση το οποίο αρνήθηκε να παραλάβει ο κ. Αγγελής, η εξέλιξη των γεγονότων μάλλον δείχνει το αντίθετο. Όπως επίσης ότι μάλλον υπήρξε δυσαρέσκεια στα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης (κι όχι μόνο), για τη στάση του κ. Αγγελή.

Καταρχάς, την ώρα που η Εισαγγελία διέψευδε το δημοσίευμα, δρομολογούσε παράλληλα και νέα συνάντηση (μέσω Eurojust αυτή τη φορά) με το αμερικανικό κλιμάκιο στη Χάγη. Αν όλα κύλησαν ομαλά στο τελευταίο ραντεβού, γιατί αποφασίστηκε να ξαναβρεθούν οι δύο πλευρές τόσο σύντομα; Κι αν δεν υπήρξε δυσαρέσκεια για τον κ. Αγγελή, ή αν ουδείς δεν τον επέπληξε για το ότι δεν πήρε τα στοιχεία, τι τον ώθησε να υποβάλει την παραίτησή του ούτε τρεις μήνες από τότε που ανέλαβε;

Η υπόθεση Novartis συνεχώς κάπου «σκοντάφτει»

Γεγονός είναι πάντως ότι η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis στη χώρα μας συνεχώς κάπου «σκοντάφτει». Πρώτα παραιτήθηκε η Ελένη Ράικου, προκάτοχος της Ελένης Τουλουπάκη στο «τιμόνι» της Εισαγγελίας Διαφθοράς καταγγέλλοντας πιέσεις και παρεμβάσεις σε σχέση με την έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία, στη συνέχεια ο Νίκος Μανιαδάκης μετατράπηκε από προστατευόμενος μάρτυρας σε κατηγορούμενο, αλλαγή που ο ίδιος απέδωσε στο ότι δεν ενέδωσε σε πιέσεις να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα, και τώρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, που παραιτείται για λόγους «ευθιξίας», όπως λέει στην αναφορά του, εξαιτίας των δημοσιευμάτων γύρω από το πρόσωπό του.

Μία παραίτηση που επιβεβαιώνεται αμέσως μετά από ρεπορτάζ της Μαρίας Παναγιώτου επίσης στην εφημερίδα «Δημοκρατία», το οποίο έκανε λόγο για καθαίρεσή του λόγω της άρνησής του να δεχτεί τα στοιχεία που έδιναν οι Αμερικανοί. Ο ίδιος ο κ. Αγγελής στην αναφορά του διαψεύδει ότι έγινε κάτι τέτοιο, όπως το διαψεύδει και η κα Δημητρίου. Πληροφορίες μάλιστα από το περιβάλλον της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού σημειώνουν πως η Εισαγγελέας κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο κ. Αγγελής, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει. Ίδωμεν…

dikastiko.gr